Šta je novo?

Problem sa zvukom - MSI K7N2 DELTA2

dejobar

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
319
Ploca je MSI K7N2 DELTA2 MS-6570E VER:10C.
Instalirao sam drajvere za zvuk (skinuo sam ih sa sajta ploce) i imam ssledeci problem. U Device Manager-u sve je u redu i ne postoji neki hardver koji nije prepoznat. Naravno i zvuk. Ali, ja ne mogu da dobijem zvuk i u Control Panelu, u opciji Sound and Audio Devices ne postoji prepoznat audio driver. pojavljuje se kao default neki driver od modema. Sve sam probao, deinstalirao modem, instalirao razne drivere za zvuk, ali nista. U Volume Control mi izbacuje poruku "There are no active mixer devices available. To instal mixer devices go to Control Panel, click Printers and Other Hardware, and than click Add Hardware." Ta opcija Printers and Other Hardware ne postoji, ali u Add Hardware u Control Panel se ne desava nista, tj. nema nepoznatog hardvera. Blokirao sam. Neznam kako da to rijesim.

za pocetak, jel si ukljucio integrisanu zvucnu karticu u BIOS-u? znam da ovo pitanje vredja i da mozda nije primereno nivou znanja posetilaca ovog foruma, ali udovolji mi i proveri :d

Isao sam u Bios, ali tamo nisam nasao stavku enable or disable nesto sto ima veze sa zvukom.

Ne moze nikako da vredja, svaki savet je dobrodosao.
Jesi li ti tu plocu dobio kao ispravnu??
Znam da je ploca malo komplikovana za zvuk.

Ne,ne kako da vrijedja Suicide_samurai. Pa tu smo da ucimo jedni od drugih.

Johnny B; to je racunar jednog prijatelja koji sam reinstalirao. Sad, nije ga nesto mnogo koristio. Djeca se igrala itd. Kaze da je zvuk radio, mada nesto nije siguran, jer su zvucnici davno iskopcani.

Poslednja izmena:
Zasto si skidao sa sajta drivere? Nemas CD?
Zvuk uopste ne radi?

Imao sam slican slucaj sa MSI K7N2 DELTA2 PLATINUM, pomogao mi je
Cika Pera, clan foruma.

Bio je problem u cipu. Taj tvoj problem je 4 vezano za tu plocu koji ja znam.

Poslednja izmena:
Nemam originalni CD. Moram pitati Cika Peru da mi pomogne.

Probaj da vađenjem modema sa matične ploče, nateraš OS da prepozna integrisan zvuk. Ako i ne instalira drajvere, pojaviće ti se unknown device pa posle instaliraj drivere od matične ploče.

Ako sam dobro razumeo, zvucna je instalirana, u device manager-u nema znakova uzvika, a zvucnici ni da beknu.
Ako je to slucaj, proveri:
-zvucnike
-da li je ukljucen "mute" na nekom od kanala
-da li postoje dzamperi na ploci, za selektor izlaza
-da li je zvucnik uboden u pravu rupu
-da li nema zvuka ni sa audio cd-a (ne .mp3)
-da li se zvucni cip usijava
-da li 7805 (tropinac) daje 5V za zvucnu (nalazi se odmah pored zvucne)
pa cemo lakse naci resenje.
pozdrav.

Ako je to slucaj, proveri:
-zvucnike : Provjereno. OK su.
-da li je ukljucen "mute" na nekom od kanala : Provjereno. Nije.
-da li je zvucnik uboden u pravu rupu : Provjereno. Jeste.
-da li nema zvuka ni sa audio cd-a (ne .mp3) : Provjereno. Nema.

Za ostalo cu da javim, kada racunar donesem kuci.

Napomena: U Sound and Audio Devices, na kartici Audio, ne pojavljuje se kao default device nista osim tog Modema.

uradi uninstall na zvucnu iz device managera , restartuj windows i onda nanovo instaliraj drajvere.

Nazad
Vrh Dno