Šta je novo?

Problem sa zvucnom karticom ! )=

Boban Bg

Cenjen
Učlanjen(a)
23.02.2010
Poena
151
Ne radi mi zvuk vec dva meseca na kompu... A mrzi me da ga odnesem u servis, jer ce mi ga zadrzati jedno nedelju dana...
Pa, me zanima kako da proverim da li mi je crkla zvucna kartica ili mi mozda ne valjaju drajveri i kako to da namestim sam ako mogu ???
Hvala unapred...

Dobrodošao na forum.
Kao prvo daj nam malo više detalja. Da li kompjuter ima integrisnu zvučnu kartu ili imaš posebnu karticu. Da li su zvučne kutije ispravne, ispitivanje najjednostavnije priključiti ih na neki drugi uredjaj ili dodirnuti vrh prstom u zvučnicima mora da se čuje brum. Da li su svi drajveri instalirani. Koji je operatvni sistem, koja ploča i takodalje. Ako nam to kažeš lakše ćemo ti pomoći.

Hvala... Uf, koliko pitanja... Ne razumem se bas, ali cu pokusati da ti odgovorim na vecinu pitanja....
Ovako, ne znam da li je integrisana zvucna kartica, kupio sam komp pre godinu dana i nisam nista menjao....
Ako si mislio na zvucnike, oni su ispravni, probao sam ih na dr. komp...., a kada prikljucim na moj, samo se cuje zujanje...
Operativni sistem mi je XP-service pack2...
Procesor AMD Athlon(tm)...
A, za drajvere ne znam kako da pogledam, odjednom je nestao zvuk, pa zato vas i pitam, da ne nosim dzabe, ako su dajveri u pitanju i ako mozete da mi objasnite kako da ih skinem itd...
Hvala jos jednom....

Kontrol panel/Sistem/Device menager/
pogledaj imaš li koji uzvičnik. To trba da bude znak da nešto nije u redu se drajverima ili komponentom.
Što se komponenata tiče najbolje da instaliraš Everest ili neki drugi program koji će dati informacije o maderbordu i zvučnoj kartici a verovatno i o drajverima.
Pogledaj takodje da zvuk nije na Mute.

Nema ni jedan uzvicnik, a ni zvuk nije na mute....
Nemam pojma sta da radim.....

Pa sad ostaje da se pretrese pojačanje u ovoj grupi uredjaja, kao i dodatni prozor koji sa dobija klikom na "Advanced", Postoji mogućnost da je još isključen ili utišan ton na plejeru koji koristiš.
Duguješ nam još kompletne podatke o ploči, da bi mogli da te uputimo GDE SKINUTI drajvere,
Ako ni to ne upali ostaje da se kompjuter pregleda kod nekog ko zna šta da se radi.

Prilozi

• ton.jpg
    ton.jpg
    81.1 KB · Pregleda: 138
Ako je u garanciji moj savet ti je da ga odneses u servis (ne znam gde si kupio, ali svakom je u cilju da zavrsi sto vise kompova sto brze) osim naravno ako ne zelis da sam konstatujes kvar

isti problem

Pozdrav,

imam isti problem. Naime svi drajveri su ispravni, pusta obradjuje muziku i sl , prikazuje u soundstorm-u CP. Ali nista se ne čuje.

Takodje, u pitanju je Asus a7n8x-e deluxe ploca koja ima lepu zenicu koja je nekad pricala pri butovanju (speech post reporter), a sada ni ona ne daje ni glasa. Probao sam sve sto mi je palo ma pamet,reinstal drajvera, flash biosa sa par razlicitih rom-ova, reset bios.... Ne znam sta vise. Takodje sam probao zvucnike i rade. Nasao sam na net-u da i prednji izlaz (front panel) zna da pravi probleme pa sam i njega raskacio, medjutim nista. Da nisam nesto prevideo? Ne pada mi na pamet.

Na kraju mi je ostalo da konstatujem da je otisla integrisana zvucna. Zao mi posto je odlicna, pa me interesuje da li mogu nekako da proverim da je to. Znaci neki softwer ili nesto slicno da mi kaze otisla je 100% i da nabavljam PCI zvucnu i da se oprostim sa ovom.

Pozdrav,

Stanoje

Nazad
Vrh Dno