Šta je novo?

Problem sa zvuchnom kartom (potrebni drajveri)

Speckman

Čuven
Učlanjen(a)
21.07.2002
Poena
601
imam on-board zvuchnu kartu na elitegroup k7s5a mainboard-u, i sa ovim drajverima koje sada imam gledam film u windows media player-u
dok mi je pustena pesma u winamp-u. u windows media player-u prijavi gresku : "Cannot play back the audio stream: no audio hardware is available.". moze li mi neke pomoci oko doticnog problema.

Ako sam ja dobro razumeo problem, to sto te muci je sasvim normalna pojava.
Dok slusas muziku u winampu, zvucna karta je zauzeta i zato wmplayer prijavljuje da nema raspolozivi audio hardware.
Nije mi jasno sto bi neko slusao muziku sa winampa i gledao i slusao film?

Mada postoji mogucnost da u isto vreme slusa muziku iz winampa i zvuk iz filma. Potrebno je podesiti u winampu da je izlaz za zvuk directsound umesto waveout i onda ce raditi i ta perverzija, mada je to sasvim nepotrebno.

sa ovim drajverima koje sada imam nemogu da pustam zvuk iz dva programa u isto vreme(npr. kad pustim muziku iz winamp-a i hocu da igram counter-strike, nemam zvuk u counter-u). sa starim drajverima sam to mogao, ali sa tim drajverima sam imao drugi problem. kod vecine igara zvuk kasni(npr. kod wolfenstein-a kad puknem zvuk cujem tek za nekoliko sekundi). zato mi trebaju novi drajveri i interesuje me gde mogu da ih skinem.

pozdrav.

Vrh Dno