Šta je novo?

Problem sa zauzecem RAM-a

kzs12

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poena
425
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9600x
Matična ploča
Asus tuf b650
RAM
ddr5 32gb 6000mhz
GPU
Gigabayte 3080 10gb
Storage
Kingston m2 1tb
PSU
Evga g2 1000w
Kućište
Nzxt h5
Mobilni telefon
85742162728
Steam
magEdikeVE
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Koristim win7 racunar iz potpisa...

Problem je sledeci... Kad resetujem racunar potrosnja rama je u granicama normale, medjutim posle par sati koristenja iako nista nije ukljuceno posebno od programa potrosnja rama skace na 3gb i tu stoji... Proveravao sam procese i sve zivo, ali nevidim aplikaciju koja mi 'gusi' toliko rama... Ima li neki program koji mi moze pomoci da ustanovim sta ustvari trosi ovoliko rama?

Hvala

Da imas u Control Panel\All Control Panel Items\Performance Information and Tools\Advanced Tools imas resource monitor i performance monitor inace koji windows 7 imas instaliran 64bit 32bit sp1 non sp1 professional ultimate home etc.... tacno koji :D

Imam 64bit ultimate...

Untitled.png

I kad ubijem firefox i jos par stavi koji zauzimaju ajd da kazem najvise mesta, oslobodi se mozda 100-200mb...

Poslednja izmena:
Nije sp1...

E ovako sad Control Panel\All Control Panel Items\System pa onda advanced system setting pa onda opet advanced pa za performance kliknes settings,pa opet advanced,kliknes na change i stikliraj automaticly manage paging file size for all drives posle toga naravno reset i ides na windows update poskidaj sve security i recomended updates naravno jezike drajvere tipa za grafiku lan destikliraj i windows malicious removal tool NE sve ostalo da dok se ne pojavi SP1 njega obavezno install destikliraj i microsoft silver light aj pa javi sta je bilo da ti dam jos neku instrukciju :D

Hmmm nebi bas da skidam updates, jer je do sad sve radilo kako treba... Samo se odjednom zadnjih par dana pojavio ovaj problem.

Aj kad odradis sve to idi u start/allprograms/accessories/system tools/disk defragment ugasi stikliranu opciju schedule i naravno posle svih apdejta defragmentuj c disk
posle toga Control Panel\All Control Panel Items\System pa odna system protection na dugme configure ugasi ako je negde ON za neku particiju sve na off tebi ne treba da ti system restore pojede 6gb prostora i da drlja sledece Control Panel\All Control Panel Items\Action Center\Change Action Center settings destikliraj sve pa onda potvrdi na ok pa ponovo tu udji Control Panel\All Control Panel Items\Action Center\Problem Reporting Settings pa never check stavi kao opciju pa dajle udji u windows defender i u opcijama nadji use program destikliraj sve sto nadjes i potvrdi ako ne onda start dole u onom malo kraku kucaj run kada otvori unesi services.msc i udari enter nadji windows defender desni klik properties startup type stavi na disable :D

Evo odradio sam sve kako si rekao... Sad pre restartu potrosnja je 1.1 gb sto je ok... E sad videcemo dali ce se problem vremenom opet javiti.

Ama virus je neki.Koji imas antivirus.Ako nemas nod ili kaspersky ,skini ,update-uj iste,i pusti nke ti skenira.Ako nije nesto mnogo opasno ,izbrisace ti,ako se opet bude javljao isti problem ,uradi sistem opet,i to je to.

OK aj javi sta se desava inace meni zauzece rama bez icega ide do 1.6gb Ultimate x64, 64bit operativni sistemi vise zauzimaju ram memoriju mada ovaj seven je med i mleko za vistu koja posle dva service packa i dalje nije ni za K :Dx zauzimala je uvek 60% od ukupne memorije

I dalje problem postoji... Konstantno se povecava zauzece rama... Koristim nod32 sa zadnjim updateom... Izgleda da je on sjebao nesto.

Tipa sad je 2gb zauzece sa upaljenim firefoxom, ali je to opet puno po meni. Kad sam resetovao racunar zauzece bude 1.2 i posle pola sata evo ga na 2gb...

Koliko vama nod32 zauzima mesta u procesima meni 72200k, jel to mnogo?

Poslednja izmena:
Ja koristim avast 6 i internet explorer 9 obrisi nod skini avast pa probaj inace je free apdejtuj sve drajvere tipa grafika etc.... i apdejtuj firefox ako nije zadnja verzija sto se tice avasta kada krenes da ga instaliras instaliraj na custom ostavi stiklirane samo network shield file shield i script shield i naravno izaberi srpski za lakse navodjenje posle ugasi additional protection tj. u nastavku autosandbox disable add onove tipa webrep i gadget destikliraj :D

Imao sam identican problem sa curenjem memorije, ispostavilo se da je eset u pitanju. Stavio sam drugi AV i problem je nestao. To je bilo ko zna kada (negde u vreme izlaska sedmice), meni je neverovatno da oni taj problem jos uvek nisu resili.

Ma odustao sam od svega i uradio reinstall... Sad je sve ok 1gb rama zauzeto...

Vrh Dno