Šta je novo?

Problem sa zaostalom Vistom

Y2K986

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Lian Li Galahad 2 LCD 360
Matična ploča
ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wifi II
RAM
64Gb Corsair Vengeance RGB RT
GPU
Sapphire RX 7800 XT Nitro+ Gaming OC
Zvuk
Klipsch The Fives
PSU
Corsair RM850x SHIFT 80 PLUS Gold
Kućište
Lian-Li O11D Evo RGB
Monitor
LG UltraGear 32GP850-B
Miš & tastatura
Logitech G G900 Chaos Spectrum + Razer BlackWidow V4 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Evo ovako.Imao sam XP i Vistu na razlicitim particijama.Kako je XP prvi instaliran,a on mi je i stradao,obrisan je i Boot.ini fajl.Znaci od Viste nema vishe ni "V" ali to nije problem.Problem je u tome sto kada sam naknadno pokusao da obrisem "windows" dir (Za Vistu naravno) nisam mogao nista da uradim jer je sve zasticeno.Restartovao u safe mode,usao kao administrator,pokusavao da "ovlastim" osim administratora i mene kao Usera za rad sa tim dir-om,ali ne vredi.U prevodu,kako da obrisem zaostalu Vistu?Neko uputsvo ili neki softver-svejedno...Samo da je maknem sa harda jer mi zauzima ~8Gb

P.S. Particija je 220GB i PUNA je,tako da Format otpada u startu! :-devil-:

Ako negde ima slicna tema,uputite me...ja je nisam nasao...

Zao mi je zbog dupliranja posta...ali pomagajte ljudi...

Da je zaostala, jeste :)
Dobices moj standardan odgovor za takve probleme (nemogucnost brisanja necega u windowsu). Skines neki live linux, butujes cd i obrises prokletinju (select and delete) :)

cek ti to hoces da obrises particiju na koju si instalirao windows ili šta???
Ako sam te dobro razumeo Hiren Boot Cd-> paragon partititon... ili nesto iz acronis familije (zaobidji powerquest/norton)
link1
link2
link3
link4
a ako hoces da budes "pošten i legalan"-> Ultimate Boot CD

cek ti to hoces da obrises particiju na koju si instalirao windows ili šta???
Ako sam te dobro razumeo Hiren Boot Cd-> paragon partititon... ili nesto iz acronis familije (zaobidji powerquest/norton)
link1
link2
link3
link4
a ako hoces da budes "pošten i legalan"-> Ultimate Boot CD

Ma samo hocu da obrisem zaostalu Vistu koja je ocigledno zasticena i ne mogu da je obrisem,bez da formatiram particiju.Sta i Kako??

Koliko sam ja razumeo hoce da obrise samo WINDOWS direktorijum, a da ostalo ostane...

Skini bilo koji LiveCD i iz njega obrisi folder. To sto ti pokusavas ne moze jer seces granu na kojoj sedis :)

Skini bilo koji LiveCD i iz njega obrisi folder. To sto ti pokusavas ne moze jer seces granu na kojoj sedis :)

U redu,to cu i da uradim.Ovo drugo mi nije jasno...Ne mogu nista da zeznem ako obrisem taj dir jer je on od Viste koja vishe "ne postoji".Aj objasni mi na sta si mislio.

Vrh Dno