Šta je novo?

Problem sa zaostalom Vistom

Y2K986

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Lian Li Galahad 2 LCD 360
Matična ploča
ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wifi II
RAM
64Gb Corsair Vengeance RGB RT
GPU
Sapphire RX 7800 XT Nitro+ Gaming OC
Zvuk
Klipsch The Fives
PSU
Corsair RM850x SHIFT 80 PLUS Gold
Kućište
Lian-Li O11D Evo RGB
Monitor
LG UltraGear 32GP850-B
Miš & tastatura
Logitech G G900 Chaos Spectrum + Razer BlackWidow V4 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Evo ovako.Imao sam XP i Vistu na razlicitim particijama.Kako je XP prvi instaliran,a on mi je i stradao,obrisan je i Boot.ini fajl.Znaci od Viste nema vishe ni "V" ali to nije problem.Problem je u tome sto kada sam naknadno pokusao da obrisem "windows" dir (Za Vistu naravno) nisam mogao nista da uradim jer je sve zasticeno.Restartovao u safe mode,usao kao administrator,pokusavao da "ovlastim" osim administratora i mene kao Usera za rad sa tim dir-om,ali ne vredi.U prevodu,kako da obrisem zaostalu Vistu?Neko uputsvo ili neki softver-svejedno...Samo da je maknem sa harda jer mi zauzima ~8Gb

P.S. Particija je 220GB i PUNA je,tako da Format otpada u startu! :-devil-:

Ako negde ima slicna tema,uputite me...ja je nisam nasao...

Zao mi je zbog dupliranja posta...ali pomagajte ljudi...

Da je zaostala, jeste :)
Dobices moj standardan odgovor za takve probleme (nemogucnost brisanja necega u windowsu). Skines neki live linux, butujes cd i obrises prokletinju (select and delete) :)

cek ti to hoces da obrises particiju na koju si instalirao windows ili šta???
Ako sam te dobro razumeo Hiren Boot Cd-> paragon partititon... ili nesto iz acronis familije (zaobidji powerquest/norton)
link1
link2
link3
link4
a ako hoces da budes "pošten i legalan"-> Ultimate Boot CD

cek ti to hoces da obrises particiju na koju si instalirao windows ili šta???
Ako sam te dobro razumeo Hiren Boot Cd-> paragon partititon... ili nesto iz acronis familije (zaobidji powerquest/norton)
link1
link2
link3
link4
a ako hoces da budes "pošten i legalan"-> Ultimate Boot CD

Ma samo hocu da obrisem zaostalu Vistu koja je ocigledno zasticena i ne mogu da je obrisem,bez da formatiram particiju.Sta i Kako??

Koliko sam ja razumeo hoce da obrise samo WINDOWS direktorijum, a da ostalo ostane...

Skini bilo koji LiveCD i iz njega obrisi folder. To sto ti pokusavas ne moze jer seces granu na kojoj sedis :)

Skini bilo koji LiveCD i iz njega obrisi folder. To sto ti pokusavas ne moze jer seces granu na kojoj sedis :)

U redu,to cu i da uradim.Ovo drugo mi nije jasno...Ne mogu nista da zeznem ako obrisem taj dir jer je on od Viste koja vishe "ne postoji".Aj objasni mi na sta si mislio.

Nazad
Vrh Dno