Šta je novo?

problem sa youtube u winxp 32bit

mr.boni

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
319
instalirao sam win xp 32bit na racunaru i sve drajvere skinuo sa ovlascenih sajtova,uspesno instalirao.
konfiguracija:
Intel 1.7Ghz,1.2gb ram,ati radeon 9200.
kada pustim klipove sa yutuba koci i baguje ,i ne moze da se gledaa.
mozeli mi neko pomoci?
citao sam po raznim forumima nisam uspeoo

Nema rešenja, makar nekog koji svugde pali 100%.

Pre je starija Opera i stariji flash palio, ali ovih dana ne radi to kako treba. Uglavom, upali yt klip i startuj task manager. Ako je Chrome (ako njega koristiš kao pregledač) zapucao procesor na 100%, znaš da je procesor preslab.

Neko se sigurno igrao sa time ovih dana (ja sam poslednji put pre 4-5 meseci), pa sačekaj mišljenje istog, ako je uopšte taj isti pronašao neku foru da makar 360p klipovi rade ok. U svakom slučaju, ne očekuj lako, pouzdano i efikasno rešenje.

Ne znam kako bi se ponasao neki Linux npr. Lubuntu

Nisi rekao koji browser koristis. Moje misljenje je da ti je kompjuter prespor (imam i ja jedan slican tvome) za danasnji youtube, moj savet ti je da skines (neku) ekstenziju za youtube koja sluzi za podesavanje kvaliteta stream-a i ogranicis kvalitet na 360p.

Slab ti je taj procesor za YT da ne znam šta staviš.

Ne mozes na takvom procesoru, ja sam pokusavao, nema teoretske sanse.. Cak i linux koji uzima 50mb rama nije pomogao...
A na malo novijim kompovoma ako koci, na chromu staviti neki addon koji gasi html5 plejer, i stavlja youtube na flash.

Ma moze on da instalira i nasin softver, tu pomoci nema... Iz iskustva kazem :-D

Ne znam komsija na AMD Athlon 1700+ ATI Radeon valjda 9200 ne znam tacno valjda ta graficka , 1GB rama Windows XP SP3 , donosio komp , pustao sam ovaj klip https://www.youtube.com/watch?v=r5fNcJ5kKyM koji je inace 240p nije seckao ni zvuk ni video , mada se cekalo par sekundi dok ocita , monitor je bio na 1280 ili 1024 rezoluciji ne znam tacno , koristio drajver koji sam skinuo preko DriverMax-a za graficku iz 2009 za tu graficku! 360p nisam pustao pretpostavljam da bi kocio!

Presporo je to, kad ni matori dosta bolji Barton 2500+ ne pusta youtube lepo.

Eventualno mozes pustati 240p video bez problema.

Ja znam da kod mene (2.4ghz northwood celeron) sta god radio procesor ide na 100%, neka drzi rezoluciju na 1024x768 max., jos jedino to i radice ali da, 240p, radi kako treba :)

Pa da, pregazilo ih vreme, nazalost. Preko 10 godina star hardware. Danas manje-vise jedino mogu posluziti za kucanje u wordu ili tako neki office poslic.

Poslednja izmena:
Meni je recimo nezamislivo da gledam klipove iz njihovog šugavog plejera/interfejsa koji je nefunkcionalan i 10x zahtevniji za cpu nego što je neophodno. Uvek prvo skinem sa downloadhelperom pa gledam u normalnom plejeru.
A i sa tim prisupom može i do 720p na starim procesorima. Po meni bolje to, nego gledanje 360 ili 240p online.

Da, da, coreavc plus gledanje preko mpc-hc plejera, to sam radio ali ipak samo 720p, nije moglo vise :)

Nazad
Vrh Dno