Šta je novo?

Problem sa Xwave r100 hdd/dvd recorderom

ddeki

Cenjen
Učlanjen(a)
31.03.2013
Poena
151
Od pre par dana imam problem prilikom snimanja i reprodukcije sa HDD. Naime kada programiram da mi snimi neku emisiju, u nekom momentu cuje se neko pucketanje i uredjaj blokira snimanje, ali crvena lampica i dalje gori a brojcanik se ne okrece. Kada se zavrsi programirano vreme za snimanje uredjaj se ugasi i snimljeno bude samo to vreme na kojem je tajmer zakocio, znaci snimi se samo deo emisije. Prilikom reprodukcije u nekom momentu se takodje cuje ovo pucketanje i slika se smrzne i tako stoji neko vreme i zatim se prikaze osnovmi meni sa sadrzajem snimljenih emisija naHDD. Snimak je moguce ponovo pustiti nakon toga.

Inace ranije se desavalo da ovaj recorder blokira prilikom programiranog snimanja, pa je jedino nakon toga preostajalo da se uredjaj iskljuci iz struje, ali je citav materijal bio snimljen. To se desavalo periodicno. Uredjaj je kupljen 2008 godine.

Zna li neko sta moze biti problem i kako ovo da resim?

Moguće da hard disk ima oštećenja(bad sektore).Ne bi bilo loše probati sa drugim hard diskom ili postojeći nakačiti na kompjuter i istestirati.

Nazad
Vrh Dno