Šta je novo?

problem sa xvid-om

miskec

Čuven
Učlanjen(a)
10.02.2003
Poena
604
da li neko zna sta bi mogao biti problem pa mi se na nekim filmovima kodiranim u xvid-u desava da mi zvuk i titl zure u odnosu na video a video deluje nekako usporen? to mi se desava samo u nekim filmovima (JB007: DAD, Burnov identitet...). Masina na kojoj pustam jeste starija (k62-400, neka Ati starija graf. masina je trenutno kod mene na updatu) ali radi sasvim solidno sa divx-om? Dali postoji nekakva fora ili sta? Probao sam vise playera: radlight, microdvd pa i wmp. Kodek je instaliran iz nimco paketa.

smanji rezoluciju na 640x480. To je jedino sto mi pada na pamet.

Probaj sa ffdshow.

Prvo sto sam probao je i bilo da smanjim rezoluciju ali nije pomoglo uopste. Sta je ffdshow dali je to player ili samo nekakav filter? Dali se to jos nekom dogadjalo?

miskec je napisao(la):
Prvo sto sam probao je i bilo da smanjim rezoluciju ali nije pomoglo uopste. Sta je ffdshow dali je to player ili samo nekakav filter? Dali se to jos nekom dogadjalo?
ffdShow je DivX Codec koji ima vise opcija i manje je zahtevan od DivX 5, a nastao je kao OpenSource i narocito postao popularan nakon odluke da se "zvanicni" DivX Codec naplacuje. Isti je slucaj i sa XVid-om, jedino sto on dolazi u dve verzije (Koepi i Nic), mada se na zvanicnom sajtu nalazi samo izvorna varijanta, pa se mora prvo kompajlirati...

dali je taj codec kompatibilan sa xvid-om jer su filmovi kodirani u xvid-u tj. bar tako pise. i gde bi se mogao skinuti?

ffdshow is DirectShow decoding filter for decompressing DIVX and XVID movies using libavcodec or xvid with rich set of video postprocessing filters. ffdshow can also be used as a separate postprocessing filter for other decoders

http://sourceforge.net/projects/ffdshow :p

Vi imate problem ? pazi ovo ?

milanbb je napisao(la):
Vi imate problem ? pazi ovo ?

skini ffdshow (stavi u opcijama da se pokazuja u tray-u, lakse je doci do podesavanja) i chekiraj flip opciju.

dobra fora ako ne zezas jer sam ja u radlight-u nasao opciju za okretanje slike nesto flip ili tako pod advanced divx codec ili sl.
hvala za pomoc u svakom slucaju. filmovi su probani na drugom racunaru i nije bili problema tako da je verovatno u pitanju spora masina.

All in One

Codecs5024_allin1

Tako se zove instalacioni fajl koji instalira sve kodeke pa cak i za sve vrste subtitla.
instaliras ga, pokrenes film i radi
Nema pametovanja cak i prevod ide ako ga ima u istom direktorijumu (pod istim imenom kao i film mora da bude preimenovan samo *.sub ili txt ili st...)
ako ga nemozete naci dacu vam ga ja samo mi recite gde da ga postujem jer je 2 MB.
Odlican programcic koji resave sve u vezi gledanja DiviX Xvida i koje kakvih formata.
cheers

Ljudi ffdshow jednom i zauvek, zapamtite... Mnogo filmova je kod mene proshlo sa njim perfektno...

Chak ima i najlepshi (!?) titl u odnosu na sve ostale programe koje sam video

skinuo sam ffdshow ali ga jos nisam stigao probat, mislim da cu danas videti dali pomaze. za tekman-a: ako ti nije problem poslati adresa ima pod profilom unapred hvala! probacu ffdshow ako prodje javicu se sutra pa onda netrebas slati! pozdrav

Vrh Dno