Šta je novo?

Problem sa XP SP2

• Začetnik teme Začetnik teme Darko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Prvi problem je taj sto sam od sebe apdejtuje drajvere a da ne pita pre toga.

Drugi:
Imam laptop prestigio Nobile 127; i naravno prokleti MS SP2. Komp je podesen tako da maksimalno stedi bateriju i smanjuje brzinu kada mu nije potrebna.
Pre instalacije se brzina procesora prilikom slusanja MP3-a i kucanja u wordu kretala od 250 do 350 MHz. Sada ne ide ispod 1GHz! Stavise, u ovom trenutku radi na maksimalnih 1400! CPU idle proces je 94-99% ?! :crash:

WTF?!

Prvi problem nije moguc. Pored svih bezobrazluka od win-a, ipak to ne radi....ili je kod tebe nesto skenjano.
Drugo, odakle gledas brzinu procesora? Kada pokrenes bilo sta od sw CPU skoci na maximum na trenutak i odmah se vrati tamo gde je bio. Drugim recima treba ti neki real-time monitor za pracenje brzine CPU-a...

Blago meni, onda ja imam opet nekog gremlina?! Kako li se samo uvukao u ovako mali kompjuter :d
Brzinu procesora? Pa desni klik na my computer pa properties 😉
I svaki cas mi nesto vari HDD. Svakih sekund, tj.

Poslednja izmena:
Au bre🙂 Pa ako budes tu gledao brzinu procesora dobices srcane smetnje🙂
http://www.majorgeeks.com/download.php?det=435

skini ovaj programcic, otpakuj ga ili klikni dva puta na njega i pokreni wcpuclk i onda gledaj....videces da na prozorcetu pise real time clock checker i to je ono sto tebi treba🙂

Čini mi se SP2 zaista može da sam apdejtuje drajvere, video sam to valjda negde kad sam čačkao. Samo se sećam da je to po defaultu isključeno.

morbius je napisao(la):
Čini mi se SP2 zaista može da sam apdejtuje drajvere, video sam to valjda negde kad sam čačkao. Samo se sećam da je to po defaultu isključeno.

Ja kad ga instalirao, on mi sam namestio default win drajvere. Jedva sam skontao da mi detonatora nema, hteo sam odmah da maknem SP2 jer sam pomislio da mi je zeznuo komp.

p.s.
Instalirao sam SP2 ne na cistu instalaciju

Nemoguce da je Sp2 ukinuo stepless funkciju u notebook-u.
Proveri services ( run> services.msc)
Proveri start-up ( run> msconfig)

Thx Broze 🙂
Iako windows lupa, brzina je 598 MHz sto i nije toliko loshe. Sad ostaje jos samo prvi problem koji sam ovde opisao:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=435335#post435335

P.S. Unutar dzeka je po prvobitnoj instalaciji svetlelo crveno; kontam SPDIF, jelda. Sad ne svetli. Ima li to neke veze? Da se nije to nekako vestacki ukljucio 5.1 mod, sa digitalnim izlazom?

Mislim, koja je verovatnoca da vrisne stereo jack?!

Nazad
Vrh Dno