Šta je novo?

Problem sa XP-om

kiza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen5 2600 @ LC-CC-120
Matična ploča
Biostar B450MH
RAM
16GB DDR4
GPU
AMD Radeon R9 200 2GB
Storage
Lexar NM620 1TB; WD 4TB WD40EFZX; WD 2TB WD20EARX
Zvuk
Altec Lansing 5.1
PSU
Chieftec GPE-600S Eco
Kućište
Thermaltake Chaser A31
Monitor
Dell P2414H
Miš & tastatura
Microsoft Wireless Laser Desktop 6000v2
Ostale periferije
HP LJ1020,Canon LiDE
Laptop
Dell Latitude E6400; Lenovo T580
Mobilni telefon
Samsung S23/256GB
Pametni uređaji
Huawei GT2 pro, Xiaomi Mi Air Purifier 2S, Amazon EchoShow 8 2nd gen, Xiaomi S20 Robot
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li se nekom dešava da posle startovanja računara xp krene da butuje i izbaci poruku da je oštećen ili ga nema fajl: windows\system32\config\system ?
Konfiguracija je AMD duron 750@850, Asus a7v-c, 256 Mb, grafička Ati rage mobility ili V3 (desilo mi se sa obe).

Desilo se meni i imas onu recovery opciju, ali ja to nisam mogao da koristim, jer su diskovi u raidu, pa ih nije pronalazio:(

Da, probao sam to sa recovery, ali me to dovelo do nove instalacije.:mad: Zanima me zbog čega se to dešava, i da li ima opcije kao na win98 sa vraćanjem registry-ja iz dos-a?

sa nekim stvarima je najbolje covek da se pomiri i da ne razmislja zasto mu se to desilo. Jer ga to nece dovesti nikud, osim mozda do jedinog logicnog zakljucka, a to je da su mu gremlini zaposeli kompjuter. boom

Meni se desila slicna stvar kada sam overclockovao memoriju.
Recovery mozes da uradis iz konzole kada boot-ujes XP instalacioni disk.

Pa, nije mi uspelo sa recovery opcijom, iako je ta opcija savetovana od strane os-a kao rešenje.

kiza je napisao(la):
Pa, nije mi uspelo sa recovery opcijom, iako je ta opcija savetovana od strane os-a kao rešenje.
Da nisi mozda instalirao neke drajvere iako ti je Swinjdows savetovao da to ne radis?
Moj ortak me juce zove i kaze da mu je AVP potpuno s*ebao XP professional... Pomogla je samo reinstalacija.

Ovo mi se dogodilo pre par dana. I na zalost nisam mogao nista da uradim osim nove instalacije.
Interesuje me da li je ovaj \system32\config\system moguce vratiti ako je bekapovan posebno.

Možeš da vratiš taj fajl i sve radi ok. Odnosno radi sve do trenutka bekapa tog fajla (znači svi programi koji su do tada instalirani).
Ja sam inače ubacivao drajvere za V3 i ATI koji nisu bili "certified" pa je to možda razlog te "havarije" :(

Nazad
Vrh Dno