Šta je novo?

problem sa XP ili nesto drugo??

• Začetnik teme Začetnik teme Webad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Webad

Čuven
Učlanjen(a)
22.08.2002
Poena
610
Od kada sam spajao hard sa jednim drugom XP je poceo znatno sporije
da se startuje. Ali pravi problem nastao je kada sam formatirao, instalirao
i sistem se opet dize bar 6-7 puta sporije nego ranije. Zanimljivo je da se
i sistem na tom hardu sa kojim sam spajao moj hard isto dize u nedogled
iako je masina zver, a pre neki dan sam instalirao XP na neki krs i startuje se kao iz topa. Sta bi to moglo da bude???

Mrezna kartica cesto moze biti problem...
Ako ne to onda pogledaj na kom DMA ti radi hdd,a ako ne i to onda si definitivno negde cuknuo hdd,a nisi ni primetio...

Mozda je problem softverske prirode ali meni se slicno desavalo jer mi je HD bio cuknut, kad se dizao XP i uopste kad je radio nesto sa podacima drljao je po disku ko nenormalan i radilo je spooooro ko...... Zamijenio sam disk i sad fercera normalno !

Ako je problem samo u boot-ovanju pokusaj da negde na netu nadjes microsoft-ov alat bootvis (kada sam ga poslednji put potrazio na sajtu nije ga bilo) ali ga sigurno ima negde drugde da skine. Meni je konkretno pomogao da sa oko 100 sec smanjim vreme boot-a na 30 sec.

Poz

A DMA jel ti ukljucen ?
Moze da se desi da je iskljucen za hdd (za tu granu na kojoj je hdd) pa sad sporo radi?
Proveri.

Pozdrav

Jel su ti obe IDE grane popunjene?Ako nisu,iskljuci u device menageru one na kojima nemas nista (stavi "none" umesto "autodetect")i mislim da ces resiti problem.

cheers

Hard cini mi se radi ok, znaci problem je "samo" kod podizanja OS.
Kako da proverim za DMA? Isao sam na Hardware Resources
pise nesto kao: channel 2 flopy, channel 4 DMA,ali tu ne moze nista da se menja...

marko11111 je napisao(la):
Jel su ti obe IDE grane popunjene?Ako nisu,iskljuci u device menageru one na kojima nemas nista (stavi "none" umesto "autodetect")i mislim da ces resiti problem.

cheers
cheers cheers cheers
Tooooooooo!
Sada kao i u stara dobra vremena prodju samo 4-5 XP crvica i gotovo!
Hvala na pomoci.
:wave;

KAKO UBRZATI BOOT-OVANJE XP-a

Mala forica za sve ljude sa 512 i vise Mb RAM-a

Run>regedit

hkey_local_machine\system\currentControlSet\control\session manager\memory management\prefetchParameters\eneblePrefetcher (type:REG_DWORD) vrednost izmeniti sa 3 na 5 (moze i 4, kod mene radi bolje sa vrednoscu 5)

PS

Radi i na mashinama sa 256Mb ali ne donosi toliko ubrzanje

Aj, pa javite da li vam se svidja ova caka

Nazad
Vrh Dno