Šta je novo?

Problem sa XP faxom

ivande

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2004
Poena
319
Ne mogu da posaljem fax iz XP fax console!

Kada u word-u otkucam fax, u print-u odaberem fax console (umesto printera) i ukucam broj na koji treba da se posalje, desi se da mi otvori onaj mali status window, ali posle par sekundi se diskonektuje sa informacijom 'no dial tone, or line not connected'?!?!? Modem je konfigurisan korektno, s obzirom da sam sad preko istog konektovan na net.
Modem je Intel V92 Ham Data Fax Voice.

Sta moze biti problem???

Ja sam kosu čupao sa XP dialerom (koristio sam bez problema dialer i u Win 95, 98, 2k), stalno se dešavalo isto i nisam uspeo to da rešim. Pošto fax koristi isti dialer bojim se da nema rešenja. Instaliraj MightyFax ili nešto slično.

@ zoni
Ne, saljem sa najobicnije izlazne linije. Saljem za Kragujevac, dialing rules su iskljuceni, a u phone number stavim 034xxxxxx. Dali mu mozda ta nula smeta na pocetku??? Posto on ima ono polje za unos 'pozivnog' broja.

Dečekiraj opciju wait for dial tone u properties modema. Dodatno stavi atx3 u initial setings za modem. Nemam sada ovde instaliran modem pa da ti tačno kažem postupak ali sve se radi iz device managera, properties na modem.

skydiver021 je napisao(la):
Dečekiraj opciju wait for dial tone u properties modema. Dodatno stavi atx3 u initial setings za modem. Nemam sada ovde instaliran modem pa da ti tačno kažem postupak ali sve se radi iz device managera, properties na modem.
Pa čovek kaže da ide normalno na net!!!

@skydiver021
Modem radi OK, 'wait for dial tone' je decekiran, a atx3 ukucan.

@zoni
nebitno je dali pokusavam sa opcijama 'use dialing properties' (kad pozivni broj ide u mesto za pozivni broj) ili ne, sustina je da uopste ni ne dodje do faze biranja broja!!! Modem otvori vezu i momentalno je zatvori, pa ispise poruku 'no dial tone'?!?!?!? WTF

Promeni Country/Region select na recimo Germany, meni je to resilo identican problem.
:wave:

Resen problem!

LM, Mighty Fax je resio problem (hvala wiz)!

Posle bezuspesnih pokusaja da XP Fax Console nateram da radi (raznoraznih kombinacija i podesavanja u opcijama modema, faxa i ne znam ni sam jos cega), a pored toga slanje fax-ova od komsija i prijatelja, odlucio sam se da probam Mighty Fax.

Posle kratkog download-a (2,7Mb), next, next instalacije i malo podesavanja headera, pokusao sam da posaljem probni fax caletu u firmu. ALI, ne lezi vraze, opet ista poruka!!!!!! No dial tone!!!!!! Srecom ovog puta troubleshooter je imao sasvim OK resenje. Predlozio mi je da u preferences cekiram Blind dial, kao sto se vidi iz attached slike, sto je resilo problem. Lepo se konektuje i odradi posao.

Svaka preporuka za ovaj program! Instalira se kao print driver u office-u, pa je krajnje jednostavan i brz za upotrebu. Jedino sto je na netu 30-dnevna trial verzija, ali ni to ne bi trebalo da je problem :).

Pozdrav

Prilozi

• Image5.jpg
    Image5.jpg
    59.4 KB · Pregleda: 73
ZoNi je napisao(la):
hm... stvarno cudno da nisi uspeo da nateras Win-ov Fa
Nije čudno, ja sam od početka tačno znao o kakvom problemu čovek priča i poprilično sam siguran da ako ja nisam uspeo da ga rešim - a nisam - problem je praktično nerešiv. A u reševanju tog problema sam išao mnogo dalje i dublje nego što sežu preporuke na ovom topiku.

ZoNi je napisao(la):
pa, o kakvom problemu prica???
ZoNi, sa 7475 postova možeš da šalješ oglase, nema potrebe da spamuješ forum. :(

wiz011 je napisao(la):
Nije čudno, ja sam od početka tačno znao o kakvom problemu čovek priča i poprilično sam siguran da ako ja nisam uspeo da ga rešim - a nisam - problem je praktično nerešiv. A u reševanju tog problema sam išao mnogo dalje i dublje nego što sežu preporuke na ovom topiku.

Jesi li probao da menjas Country/region select?

Dekara je napisao(la):
Jesi li probao da menjas Country/region select?
Ama sve zamislivo i nezamislivo sam probao. Zato sam odmah i tipovao da neće rešiti problem, jer sam se ja danima bavio ovim i pretražio pola interneta i tonu dokumentacije. I ja bih voleo da znam gde je kvaka.

Pa da znam koji je problem "unutra" ja bi ga nekako rešio. Hteo sam da kažem da pošto sam, za razliku od ostalih na ovom topiku, imao identično iskustvo znam koliko je tvrd orah ovaj problem. Na prvi pogled deluje kao sitan problem "dodaj string, promeni region..." ali nije. Šta god da mu radiš dešava se ono što je ivande opisao.

da ne otvaram novu temu,postoji li neki fax program koji radi na wirelessu?

Ja nekada imam problem kod primanja faxa. Saljem bez problema, ali desava se da nekada ne mogu da primim fax. Sve odradi, posalje signal za prijem, odzuji ono njegovo i samo izbaci poruku "an error occurred while receiving the fax". Da li neko zna odgovor? Hvala unapred.

Još jedan glas protiv Win Xp faxa kod mene u firmi, isti slučaj kao gore navedeno, nema šanse da proradi, i naravno, Mighty Fax rešava problem
Probao sam i kući, isto Win XP, isto neće, na drugom modemu, i uopšte konfiguraciji

Nazad
Vrh Dno