Šta je novo?

Problem sa Xoro HSD 415 i 5.1 sistemom

voyager

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
650
Evo problema, imam Xoro HSD 415 i 5.1 sistem XWave Indigo. Uredjaji
sami po sebi odvojeno rade, bez problema. Indigo u FM modu (ima FM tuner)
radi ko sat, ima zvuk na svim satelitima. Medjutim, problem se javlja kad
se povezu i kad se pusti film, mp3 disk, bilo sta. Zvuk se cuje samo sa prednja
dva zvucnika. Probao sam podesavanja u setup-u (pro logic, on/off, spdif, on/off), medjutim nista se ne desava, jedino sto se desi u tim promenama je
da se cuje zvuk sa centralnog a da prednji zamru, i obratno. Ne mogu dakle da
nateram da se svi istovremeno cuju (sto je smisao 5.1 sistema). Probao sam
i sa vracanjem na fabricka setovanja medjutim, nista.

Aj unapred zahvalan

Ma nece, probao Ko to tamo peva, kupljen na trafici, normalno ;) A kvalitetniji audio i nisam, probao pet shest filmova, i dva mp3 diska. Al mislim da nije problem u tome. nego u nekim podesavanjima ili nekom konfliktu izmedju 5.1 sistema i plejera. Osecam da je neka glupost, al mi nista ne pada na pamet

Nemam pojma pravo da ti kazem, znam samo da to funkcionise na SkyVisiionu sa istim sistemom. Dakle pusti zvuk na sve zvucnike, sad nema veze dal je 5.1 zvuk ili stereo, vazno da se cuje na svim zvucnicima. Aj nek i MP3 radi samo na 2 zvucnika, al sto nece film, divx ili dvd koji nema 5.1 zapis?

"Ko to tamo peva" mozda nije ni stereo, a kamoli 5.1!!! :D
Jel' si probao neki DVD za koji znas da je DolbyDigital (AC3)?

BTW, koja je poenta da ti pusti stereo zvuk na svim kanalima???
To ne lici ni na sta, osim ako je u pitanju DolbyProLogic 2...

falalepo

Ok, aj sad cu da se nakanim i probam sa nekim sigurnim 5.1 filmom.
Al nije to poenta. Hocu da slusam muziku recimo na svim zvucnicima. Mislim, ono razbacam ih po sobi i nek se cuje sa sviju strana. Ajde, javljam se kad probam neki definitivno 5.1 film da vidim dal bar oni rade.

Pozdrav, fala...

napomena?

Ne znam samo dal sam zaboravio reci da kad pustim radio (FM na 5.1 sistemu) on se cuje na ssvim zvucnicima? Ni to nije 5.1 signal pa sljaka??

OK, kontam, ali od slusanja muzike na 5 zvucnika "razbacanih" po sobi nemas nista. Muzika je pravljena, snimljena, predvidjena, kako god bilo... :), za stereo...
DVD koncerti i muzika radjena bas u 5.1 formatu, naravno, ne spada u tu grupu.

p.s. Cast izuzecima tipa Pink Floyd koji su jos odavno eksperimentisali sa kvadrofonijom.

Voyager, kako si zadovoljan Indigo 5.1 zvucnicima, planiram da ih kupim pa me zanimaju eventualne mane

Da i mene ovo interesuje, kako su se pokazali doticni zvucnici?

to sto tvoji zvucnici (lupam) ukupno imaju 60 w ne znaci da su jaci od 2 zvucnika koji su
2x15 ..... to je ukupana snaga (6x10) i time dobijas pokrivenost a ne vecu jacinu...

ili gresim---delijo???

Ako se isti izvor zvuka ravnomerno rasporedi, onda sto se tice snage bash i nije tacno, ALI :) zadnji zvucnici i tako ne sviraju ceo opseg zvuka, a ako je obican 5.1 sistem u pitanju, onda ni frontovi ne sviraju ceo opseg, vec ogroman deo snage celog sistema pada na subwoofer, zato sto je gustina energija na nizim frekvencijama osetno veca nego na visim.

RMS (nominalna) snaga zvucnika se deklarise kao zbir snage bass driver-a (a ne svih zvucnika zajedno ili nekog proseka) sa dobrim razlogom. Tako da je deklarisana snaga tog "obicnog" 5.1 sistema otprilike jednaka snazi subwoofer-a, a nikako sumiranoj snazi svih zvucnika.

Da ne pominjem da se pustanjem stereo snimka sa svih kanala dobija totalna "kakafonija" :d i to ne lici ni na sta.

p.s. Nadam se da nisam zakomplikovao. :)

Nazad
Vrh Dno