Šta je novo?

Problem sa Xbox-om

weljko94

Cenjen
Učlanjen(a)
24.04.2010
Poena
151
Ne znam da li sam otvorio temu na pravom mestu.

Moj Xbox mi traje vec preko 2 godine, arcade verzija. Do sada je samo jednom imao RROD i to pre 6 meseci.(Popravio mi je decko odavde, drajver.) Odneo sam ga na popravku i radio je savrseno do danas.

Evo kako je krenulo: Igrao sam Dragon Age(cak i manje nego inace) i posle oko sat, sat i po slika na TV-u se zamrzla (LCD) i pojavili su se kvadratici.
Slika se idalje videla, tj. ono sta je na slici, ali su neki kvadratici bili, ne mogu da objasnim, sareni, kao da je pukao displej ili kada se svetlost prelama pa ima vise boja.
Doduse TV je radio(programi) ali to povezano sa Xbox-om nije.

Ugasio sam konzolu pa je ponovo upalio i nastavio da igram, i posle pola sata opet.

Tako sam ja gasio i palio konzolu nekih 5,6 puta u zavisnosti kada se zamrzne slika. Nekad na 1 sat nekad na 20 minuta.

Jednom sam tako ugasio pa opet upalio i pojavio se RROD. Ostavio sam ga da se ohladi jer sam ga previse drndao paleci ga i gaseci. Posle 10 minuta sam ga upalio i nije bilo RROD.

Ugasio sam ga i ostavio.

Sad, TV u drugoj sobi je otkazao bio, tj. slika je nestala, a na ovom TV-u na kome ja igram se nalazi prikljucak za glavnu antenu. Kako sam namestao antenu slika na onom drugom TV-u se vratila.

Jos su majstori ispred kuce skidali zicu sa bandere jer se tu gradi nova kuca, pa da li je moguce da je to toga, ili do antene, ili mi mozda otkazuje citac na xboxu.

Doduse moguce je i da je neki ozbiljniji kvar. To ne znam. Ako neko zna, molio bih da mi pomogne.

Unapred hvala

Auu, pa meni se cini da ti zbog variranja napona (to sto majstori "popravljaju" i "skidaju") Xbox povremeno shtuca (zamrzne sliku) i onda ti se pojave ti kvadratici (moguce da ti procesor otkazuje ili grafika na xboxu). To je moje amatersko mishljenje, al ako se neko bolje razume, nek ti objasni.

Nadam se da ces srediti taj problem! 🙂

Nazad
Vrh Dno