Šta je novo?

Problem sa X800XT & Samsung 225BW

baske007

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2005
Poena
304
Pre nekih mesec dana sam kupio x800xt :) i okozio sam se dok sam je pokrenuo kako treba:trust: .
E sad sam nabavio Samsung 225bw i nakacio na komp:banana: .
Kao sam ga nakacio ati (ili nesto drugo) je pocelo da pravi probleme, a to su:
da mi komp neprepoznaje 3D mod na grafici odnosno kad startujem atitool poruka je sledeca
Error during Direct3D Init. :wall:
U control panelu mi direct prepoznaje kao instaliran.
Ako startujem bilo koju igru pojavljuje mi se da proverim dali imam minimum konf. koja je potrebna za tu igru.... itd....:wall: :crash: :crash: :crash: :crash:
U cemu je problem. Poludeh od ovog kompa!!!!

probaj ovo:
start\run\pa ukucaj dxdiag -tu ces videti koji directX imas instaliran...za svaki slucaj instaliraj novi directX (imas ga na NFS carbon disku, na primer)...
- ja bih ti za pocetak predlozio: uninstal drajvera+driver cleaner+novi drajver...

Poslednja izmena:
E probao sam ovako:
Sinoc sam reinstalirao atijeve drivere i proradilo je, ali ne dugo evo vec sada se ponovo zaglupio!

Pre nekih mesec dana sam kupio x800xt :) i okozio sam se dok sam je pokrenuo kako treba:trust: .
E sad sam nabavio Samsung 225bw i nakacio na komp:banana: .
Kao sam ga nakacio ati (ili nesto drugo) je pocelo da pravi probleme, a to su:
da mi komp neprepoznaje 3D mod na grafici odnosno kad startujem atitool poruka je sledeca
Error during Direct3D Init. :wall:
U control panelu mi direct prepoznaje kao instaliran.
Ako startujem bilo koju igru pojavljuje mi se da proverim dali imam minimum konf. koja je potrebna za tu igru.... itd....:wall: :crash: :crash: :crash: :crash:
U cemu je problem. Poludeh od ovog kompa!!!!

Ako kazes da su problemi poceli kada si presao na simpaticni 225bw mozda bi trebao tu da trazis resenje problema ako ti ne pomogne ovo sto ti je @nex999 savetovao...Ako si imao CRT,vidi da zamenis driver (koji nije obavezan) u device manager, zatim monitor profile koji imas na cdu koji si dobio...To ne bi trebalo da pravi problem na zdravom i sveze instaliranom windowsu ali tvoj to svakako nije...

Windows je reinstaliran tre dve nedelje na novim diskovima!
Ali nerazumem sta da radim sa monitor profilima. Dali mozes da mi objasnis?

Windows je reinstaliran tre dve nedelje na novim diskovima!
Ali nerazumem sta da radim sa monitor profilima. Dali mozes da mi objasnis?

Ako kazes da si:
1) Kupio X800 pre mesec dana...
2) "Sada sam nabavio TFT..."
3) Reinstalirao Win pre dve nedelje...

Please! Ako te ne mrzi reinstaliraj jos jednom posle svih zamena VGA,TFT...Xp ume da zapamti neka bezveze setovanja od starog hardvera...

PS.Sta znaci :"reinstaliran pre dve nedelje na NOVIM diskovima" zasto mnozina!? Lapsus tastaturis ili !?:wave:

a i te x800xt karte umeju da imaju POKVAREN DVI, bas mi drugar koji radi u servisu jedne velike firme pricao kao sve sljaka samo DVI ne radi ili radi ali brljavi bas na taj nacin koji je pokretac ovog topika opisao. Preporucujem mu da proba da kartu nakaci na analogni izlaz i da proba da li mu onda sve radi.

Malo si konfuzan u objasnjavanju ili ti izlaganju svog problema...probaj ovako:

Skini Driver Cleaner, ocisti skroz drivere za graficku
Skini poslednje ati catalyst drivere 6.11 sa sajta
Instaliraj driver za monitor
Probaj dal radi....

poz

Nazad
Vrh Dno