Šta je novo?

Problem sa wr740n ?

wispi

Cenjen
Učlanjen(a)
26.07.2011
Poena
169
Pozdrav, imam problem sa TP link-om wr740n v5 . Koristim kablovski net i nisam zadovoljan sa wifi signalom od kablovskog modema . Kupio sam 740n v5 da malo pojacam signal i nakacio kablo iz lan1 modema u wan 740n i podesio uredno , normalno se kacim sa laptopa i mob-a sad na taj 740n ali nece da se zakaci iz druge sobe sa tp linkom 543g na ovaj 740n . Zna li neko da li uopste moze da se zakaci ili je negde problem ?

Takodje me jos interesuje da li ovaj 740n moze raditi u client mode-u da se kacim direktno sa njim na modem od kablovske , nisam uspio nigde naci da prebacim u client mode ?

Jedna dilema otklonjena , druga je da li moze tp link wr543g da se kači kao client na ovaj 740n ? Meni nikako da proradi , dok se lap i mob uredno kace .

Ja sam taj wifi ruterčić uspela da namestim da bude repeater sa dd-wrt. Imaš na ovom linku dole super tutorijale za razne varijante. S tim što nisam iz prve ubola verziju dd-wrt-a da radi, ali je sa narednim pokušajem proradilo sve bez greške, tako da je tutorijal proveren. Jeste jeftina plastika taj ruter ali može da se izvuče iz njega svašta ako se malo potrudiš :)

http://www.mycity.rs/Modemi-i-mrezna-oprema/TP-Link-WR740N-WR741ND-tutorijali-DD-WRT-firmwer-Multiple-SSID-WISP-Re.html#content

A što će vam client mode, kad dobro radi u WDS Bridge mode, tj ko repeater, i to bez menjanja firmwarea

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi. Kuma je kupila ovaj ruter jer podrzava WDS funkciju u nameri da koristi moj internet i pojaca signal u svojoj kuci, jer smo kuca do kuce. Moj modem je neki Thompson, ne znam tacno model. Pitanje je da li je ovo moguce uraditi, jer sam negde procitao da WDS radi samo ako su cipseti na oba rutera isti? Pokusavao sam 20 puta da se povezem, ali nece, napravim konekciju, uradim survey sa mog rutera, sifra ukucana, DHCP iskljucen, ali jednostavno kad se konektujem na novu konekciju pise mi Limited. Ako neko moze da pomogne, bio nih mu zahvalan.

Pozdrav ljudi. Kuma je kupila ovaj ruter jer podrzava WDS funkciju u nameri da koristi moj internet i pojaca signal u svojoj kuci, jer smo kuca do kuce. Moj modem je neki Thompson, ne znam tacno model. Pitanje je da li je ovo moguce uraditi, jer sam negde procitao da WDS radi samo ako su cipseti na oba rutera isti? Pokusavao sam 20 puta da se povezem, ali nece, napravim konekciju, uradim survey sa mog rutera, sifra ukucana, DHCP iskljucen, ali jednostavno kad se konektujem na novu konekciju pise mi Limited. Ako neko moze da pomogne, bio nih mu zahvalan.
Postavi sve ss koje imas pa da vidimo, nema razloga da ne radi. Najverovatnije si neki deo preskocio ili nisi lepo podesio.

Nazad
Vrh Dno