Šta je novo?

Problem sa WMP-om

• Začetnik teme Začetnik teme Civil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Danas je iz cista mira pocelo da mi se desava sledece. Neke filmove (uvek iste) je WMP jednostavno prestao da pusta prikazujuci sledecu gresku:

Nekada samo izbaci na desktop prilikom ucitavanja filma. Pokusao sam da vratim na verziju 10, da potpuno deinstaliram WMP sa sistema pa da odmah instaliram verziju 11 (uz detaljno ciscenje registry baze), reinstlirao sam kodeke ali ponovo se desava isto. Do "malopre" sam sve te filmove najnormalnije mogao da pustam iz WMP-a. Nista nisam cackao u medjuvremenu.

Evo sta je zanimljivo. Kada resetujem komp, neki od filmova koji pre reseta nisu radili RADE... cim stignem do nekog koji ne radi odmah ni ovaj koji je pre toga radio vise ne radi. Dok mi jedan film koji je ranije normalno radio ne radi nikada. Prakticno, cim kliknem na jedan koji ne radi on kao da "povuce" nesto sto mu ne da da pusti i ove ostale. To su stalno isti filmovi. One koje hoce da pusta njih pusta uvek. Ostali plejeri normalno ih pustaju.

Da li neko zna u cemu je problem?

P.S. Obratite paznu na zelenu strelicu u tray-u, ona bi trebalo da predstavlja da se kodek ucitao ja mislim ali je odjednom pocela jako cesto da se pojavljuje, cesce nego ranije cini mi se a ne mogu da dodjem do nje da kliknem na nju jer nestane cim joj pridjem...

P.P.S. Sad' sam se setio da sam u medjuvremenu klokovao kompjuter, tacnije procesor i promenio neka podesavanja u BIOS-u ali ne znam kakve bi to veze imalo sa ovime.

EDIT: Ocigledno je problem u ovom VSFILTER DLL-u, samo ne znam zasto je poceo da se pojavljuje. VS FIlter je fajl u okviru kodek pack-a K-LITE. Evo sta je covek napisao o tome ovde http://bluezhift.proliphus.com/2007/04/04/fix-for-windows-media-player-avi-file-problem/ ali ja taj fajl nemam u system32.

Za sta sluzi taj directvobsub i da li mi je on potreban? Nisam siguran da mi se on ranije ucitavao.

Poslednja izmena:
VobSub ti sluzi da bi ti se prikazivali titlovi u WMP-u... Sto ne predjes na KMPlayer?

Zar još iko koristi WMP?! :shock: :lupko:
Pridružujem se preporuci za KMPlayer, eventualno MPC(MediaPlayerClassic) ili GOM Player, s tim što za ova dva poslednja su ti potrebni kodeci (novi ffdShow), dok KMPlayer dolazi sa ugrađenim kodecima, a i po meni mnogo lepše pušta DVDe od druga dva. Čak možeš kombinovati obične titlove sa DVDom (priznajem to nisam probao sa MPC-om ili GOM-om, ne znam da li bi i oni mogli).

GeorgeT🙂

Nazad
Vrh Dno