Šta je novo?

Problem sa wirelessom

Andrijaster

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2007
Poena
304
Imam problem sa wirelessom znaci u pitanju je msi x320 sa 802.11 bgn 1t1r mini card-om, skinuo sam sve drajvere i instalirao prikacio se na net preko rutera. Medjutim dolazi do toga da kada otvaram stranice na primer preko bilo kog pretrazivaca ili nece da otvori stranice ili moram da cekam po nekoliko minuta, ili refreshujem 3-4 puta. Pokusao sam da reinstaliram windows i umesto sp2 da koristim sp3, medjutim nista. Proveravao sam ping koji ide od 60 do 120, stavljao sam razlicite programe koji navodno ispravljaju greske kao sto je ona winsockxpfix.exe, probao sam da patchujem sa Microsoft patch (KB884020), medjutim nista. U trenutku kada wireless radi to jest prima signal sa kompa imao sam srece da pogledam speed test koji je pokazivao da je brzina downloada 1 mbit/s a uploada 0,2 sto je sasvim zadovoljavajuce.
E sada verovatno ce te me pitati da li je problem u ruteru, nazalost nije zato sto drugi laptop i racunar se takodje kace wireless konekcijom na router i kod njih radi sve normalno. Pokusao sam da opcije njihovih wirelessa u potpunosti identicno prekopiram u opcije mog wirelessa medjutim ponovo isto. Da li postoji neko resenje? Da li je neko imao istih ili slicnih problema?
Hvala

Dva laptopa izgleda daju uvek različite rezultate, a tek TRI.
kad koristim MSI ER710 ima wifi karticu Atheros 5007EG prijem odličan i ne pravi probleme na mestu broj 2 udaljen 15 m i imam izmedju zid prijem vrlo dobar i ne pravi probleme. Isti se pokvario.
Sad koristim Acer AOD 250-1151 wifi je broadcom 4315 čip i mesto broj 2 VRLO kritično. Povremeno čak i prekida prijem. Vrlo slična situacija je i sa Lenovo S10e. Kartica je ista i isto se ponaša. USB TP link model TL-WN321G se isto tako ponaša.
Znači izgleda da je u pitanju dužina antene koja je izvedena unutar laptopa a i pitanje proizvodjača.
Ovo su lično moja iskustva. napomena kada ova tri uredjaja prinesem na pola puta prijem je odličan i ne prekida vezu. Od mene toliko.

Meni je jos jedan desktop racunar prikljucen na wireless i isto sve normalno radi, danas sam prikljucio laptop na lan kabal i normalno radi net, mislim da mi je otisla wireless kartica.

E sada verovatno ce te me pitati da li je problem u ruteru, nazalost nije zato sto drugi laptop i racunar se takodje kace wireless konekcijom na router i kod njih radi sve normalno. Pokusao sam da opcije njihovih wirelessa u potpunosti identicno prekopiram u opcije mog wirelessa medjutim ponovo isto. Da li postoji neko resenje? Da li je neko imao istih ili slicnih problema?
Hvala

Mislim da ti je upravo TU i greška.
Identično u jednoj mreži ne možei ne sme da postoji. Ako uzmeš malo u obzir samo adresu računara ona mora biti jedistvena u mreži. Ako si lepo identično prepisao onda jedan od njih neće raditi ili nijedan neće raditi kako treba. (adresa računara se nalazi TCP/IP protokol prvi red četiri broja odvojenih tačkama) Izmeni zadnji broj i to je to.
Automatika je čudna stvar. Sve to lepo radi i treba da radi automatski, ali neki put zezne stvar. Predji na manuelno podešavanje sredi to jednom kako treba i miran si.
To radi svugde pa proradiće i kod tebe pre ili kasnije. Sramota da kažem ali ja sam skupljao znanje po internetu više od mesec dana dok nisam našao rešenje i toga se držim ko pijan plota.

Probao sam i manuelno ali nema nikakvih promena, mislim da je problem u wireless kartici, tako da cu odneti notebook u servis

Nazad
Vrh Dno