Šta je novo?

Problem sa winxp

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
Edifier R1700BT
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Scyrox V8, Razer Ornata V3
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Poceo je windows mnogo sporo da mi se ucitava pre je bilo brze, jel moze nesto da se ucini da se vreme skrati?

defragmentacija diska?
pagedefrag?

Jedan od najcescih uzroka usporenja sistema je njegova "starost" . Posle puno instalacija svakakvih programa, raznih patcheva i updateova sistem vremenom usporava. Ako se tebi to usporenje desilo odjednom, trebao bi da nam das vise informacija (sta si instalirao poslednje itd...) kako bismo pokusali da ti pomognemo.
Pozdrav

Pogledaj ovde:

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=41988

cheers

Pa neznam tacno sta sam instalirao nista specijalno. Proslo je mesec dana od kad sam formatirao komp, ali i ranije sam ga formatirao ali nista se nije desavalo, pokusacu prvo sa defragmantacijom pa cu da vam javim. Hvala

Pogledajte sta mi kaze posle defragmantacije

Posto imam dve particije c i d, na c winxp na d win 2000, mnogo mi duze fragmentuje c particiju od d

I jos nesto posle dva tri fragmentovanja, neprijavljuje mi one nefragmantovane fajle sto ste mogli da vidite na onom attch-u. Ako ste skinuli.

radio sam test diagnostostic preko easy recovery-a, i kaze:
Test Results:
Partition test for volume C: Failed!

Recommendations:
Partition test for drive C failed, critical system structure errors have been found. Run the Full Diagnostic Test, from the DriveTests tool, on the drive containing the partition to verify if your drive has any physical problems. If you ARE experiencing a data loss situation, you should run the applicable tools in the Data Recovery category to recover lost data. Also, professional services are available by contacting Technical Support or Data Recovery Services. If you ARE NOT experiencing a data loss situation, use the Windows Check Disk tool or other file system repair utility like Ontrack Fix-It Utilities (TM) to fix the file structure errors. In the case of severely corrupted partitions, you may need to reformat you drive and restore data from a previous backup. NOTE: Reformatting your drive will destroy all data on your drive.

Sta da radim?

zEx I XtC je napisao(la):
radio sam test diagnostostic preko easy recovery-a, i kaze:
Test Results:
Partition test for volume C: Failed!

Recommendations:
Partition test for drive C failed, critical system structure errors have been found. Run the Full Diagnostic Test, from the DriveTests tool, on the drive containing the partition to verify if your drive has any physical problems. If you ARE experiencing a data loss situation, you should run the applicable tools in the Data Recovery category to recover lost data. Also, professional services are available by contacting Technical Support or Data Recovery Services. If you ARE NOT experiencing a data loss situation, use the Windows Check Disk tool or other file system repair utility like Ontrack Fix-It Utilities (TM) to fix the file structure errors. In the case of severely corrupted partitions, you may need to reformat you drive and restore data from a previous backup. NOTE: Reformatting your drive will destroy all data on your drive.

Sta da radim?

Ja bi pokusao instalacijom NortonSystemWorks-a (ono sto ti je potrebno da instaliras su Speed disk i Disk doctor, a mozes i WinDoctor (cisto da "proceslja windovs)). Pokrenih i vidi sta ce ti reci. Ako ne pomogne ja bi pokusao sledece: odneo disk kod ortaka, sacuvao sta mi treba sa hdd i onda sa njegovog sistema "pobio" sve particije, kreirao ih iznova formatirajuc ih kako valja (znaci bez quick formatiranja) i instalirao windows.

Javi sta si uradio

Najverovatnije cu to i da uradim, hvala u svakom slucaju.

Nema na cemu

MrGoD je napisao(la):
...

Ja bi pokusao instalacijom NortonSystemWorks-a (ono sto ti je potrebno da instaliras su Speed disk i Disk doctor, a mozes i WinDoctor (cisto da "proceslja windovs)). Pokrenih i vidi sta ce ti reci. Ako ne pomogne ja bi pokusao sledece: odneo disk kod ortaka, sacuvao sta mi treba sa hdd i onda sa njegovog sistema "pobio" sve particije, kreirao ih iznova formatirajuc ih kako valja (znaci bez quick formatiranja) i instalirao windows.

Javi sta si uradio

Ma naravno
systemworks ce mu pomoci! 🙂 🙂 🙂

Pazite ovo, usao sam u bios i hard mi stoji na primary slave, jel treba tu da stoji ili na primary master i kako da premestim?

prebacivanjem dzampera na hard disku u master polozaj

Filo je napisao(la):
...

Ma naravno
systemworks ce mu pomoci! 🙂 🙂 🙂

Neznam sta da ti kazem. Meni je na Win98 Norton bio sistem za odrzavanje o/s-a u zivotu. Cak mi jedan Win98 "trajao" vise od godinu dana zahvaljujuci Nortonu. Samo ne treba iskliktati "next" tokom instalacije i instalirati sva ***** koja u njemu postoje (koja uspore sistem, pogotovo stupidni NAV), vec ono sto ti zaista treba i sto radi kao sat. Da ponovim: diskdoctor, windoctor i speeddisk su sjajne alatke. A ti kako hoces...

Nazad
Vrh Dno