Šta je novo?

Problem sa WindowsXp style

• Začetnik teme Začetnik teme Br@n@c
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Br@n@c

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2006
Poena
319
Pre oko 4 meseca sam preuzeo program Style xp male(TGTSoft)i do tada mi je sve radilo kako treba,e danas ujutro kad sam ukljucio komp imao sam neprijatno iznenadjenje:TGT soft mi je trazio da za sledecih godinu dana upotrebe moram platiti oko 19e.E sad sa li je moguce da je ovo bila trial verzija,ili ako znate neki dobar program style for Xp da mi date.HELP:bottle:

Poslednja izmena:
Xpize uopste nije isto sto StyleXP, i zato ZoNi, molim te prestani da ga preporucujes ljudima, jer stvara vise problema nego dobra. Znaci molim te, zbog njega jos ne mogu da promenim Boot Screen, sta god da uradim, ceo windows nece da se bootuje :wall:.
@Br@n@c
http://www.crystalxp.net/ < potrazi ovde, imas vrlo lepa resenja.

Pa XPize nabaci neku buljavu temu, koja jedva da se razlikuje od obicne XP-ove, neki ruzni bootscreen koji izgleda kao da je resizeovan iz rezolucije 320x240 na 800x600. Kursor je isti kao XP-ov, samo ima mekse ivice, i kraci rep. Promeni par ikona, i to obicno bivaju ruznije nego sto jesu.
Podesavanja su bedna da bednija ne mogu biti, ako uopste udjes u njih jer na 4 od 5 racunara zahteva .Net framework 2.0, bio on ili ne bio instaliran pre/posle toga.
Ako pokusas da izbacis/izbrises/iskljucis, prekrsti se 3 puta da ce se kompjuter posle toga bootovati.
Najobicniji patch, dok je StyleXP nesto drugo. Sa njim imas daleko vece mogucnosti podesavanja biranja i customizovanja Windowsa, mada naravno, ima puno bugova i sadasnja verzija, ali daleko manje nego prethodne.
Ako nece bas da poslusa covek ni mene ni tebe, neka uzme Windows Blinds, koji je po oceni mnogih bolji od oba, a pogotovo od migrenicnog XPize-a (vunastije ime nisu mogli da mu daju).

StyleXP koristi isti engine na kom su zasnovane Windows teme. Znaci, StyleXP NIJE kao Windows Blinds...

Za Windows teme zna se sta je potrebno - Neowin UXTHEME Patcher (Google) i teme u THEME ili MSSTYLE formatu (DeviantArt).

To je dobro resenje, a uz to je i free (kao sto i ZoNi voli).

1. Pa XPize nabaci neku buljavu temu, koja jedva da se razlikuje od obicne XP-ove, 2. neki ruzni bootscreen koji izgleda kao da je resizeovan iz rezolucije 320x240 na 800x600. 3. Kursor je isti kao XP-ov, samo ima mekse ivice, i kraci rep. 4. Promeni par ikona, i to obicno bivaju ruznije nego sto jesu. 5. Podesavanja su bedna da bednija ne mogu biti, ako uopste udjes u njih jer na 4 od 5 racunara zahteva .Net framework 2.0, bio on ili ne bio instaliran pre/posle toga.
6. Ako pokusas da izbacis/izbrises/iskljucis, prekrsti se 3 puta da ce se kompjuter posle toga bootovati.
Najobicniji patch, 7. dok je StyleXP nesto drugo. Sa njim imas daleko vece mogucnosti podesavanja biranja i customizovanja Windowsa, mada naravno, ima puno bugova i sadasnja verzija, ali daleko manje nego prethodne. 8. Ako nece bas da poslusa covek ni mene ni tebe, neka uzme Windows Blinds, koji je po oceni mnogih bolji od oba, a pogotovo od migrenicnog XPize-a (vunastije ime nisu mogli da mu daju).
1. Meni je ta tema skroz OK, ali ona uopste nije bitna > imas na Netu hiljade tema, pa biras sta ti se svidja 🙂 2. pa, nije bas sjajan bootscren, but who cares - kod mene stoji i nista mi ne smeta, cak mi je simpatican. 3. Pa??? Imas zilion na kvadrat kursora na Netu, pa stavi koji hoces! Bilo bi glupo da se sve to vec upakuje u XPize, jer ono sto se svidja tebi, mozda se ne svidja meni i obrnuto. 4. E, sad... stvar ukusa... Meni se recimo svidjaju izmene bitmapa koje se "ekspajzuju", ali to ionako nije tema - tema su teme i stilovi! 5. Sta da podesavas? XPize zameni neke bitmape i jos neke sitnice i patchuje UXtheme.dll (bas kao i navedeni Neowin UXTHEME Patcher) - ostalo je na tebi: skini neku temicu i "instaliraj" je! A jasno stoji na sajtu da je .Net potreban!6. ja sam to par puta radio i, za sada, nije bilo problema... 7. ma, kakve vece mogucnosti? 8. meni se ne svidja WinBlinds, pa bih pre preporucio Aston... a XPize mi zvuci bas kul 😉 mada ime nije uopste bitno!

Poslednja izmena:
Kad vec pomenu Aston, ja ga koristim vec dugo, stvarno je odlican, najvaznije kod njega mi je funkcionalnost (prije svega njegov TopPanel gdje postavim sve precice za programe koje koristim cesto), a i dosta je "konfigurabilan", tj. moze da se podesava. A evo kako to izgleda kod mene:

edit: ali ipak Aston nije resenje za promjenu XP Style-a, tu ipak mora da radi neki drugi program, a ja sam iskoristio UXTHEME Patcher i temu koju sam skinuo sa DeviantArt-a.

Poslednja izmena:
1.8.[/B] meni se ne svidja WinBlinds, pa bih pre preporucio Aston... a XPize mi zvuci bas kul 😉 mada ime nije uopste bitno!

A ko je tebe uopste pitao za misljenje?😉 Covek je dobio odgovor sta da radi (pogledaj post broj 7)...

Yuhu... E ovo je duh Bencha... Kada Kudti zeza ZoNija... LOL

Pre oko 4 meseca sam preuzeo program Style xp male(TGTSoft)i do tada mi je sve radilo kako treba,e danas ujutro kad sam ukljucio komp imao sam neprijatno iznenadjenje:TGT soft mi je trazio da za sledecih godinu dana upotrebe moram platiti oko 19e.E sad sa li je moguce da je ovo bila trial verzija,ili ako znate neki dobar program style for Xp da mi date.HELP:bottle:

koja je verzija Style xp 2-3... 8....?

1. Meni je ta tema skroz OK, ali ona uopste nije bitna > imas na Netu hiljade tema, pa biras sta ti se svidja 🙂 2. pa, nije bas sjajan bootscren, but who cares - kod mene stoji i nista mi ne smeta, cak mi je simpatican. 3. Pa??? Imas zilion na kvadrat kursora na Netu, pa stavi koji hoces! Bilo bi glupo da se sve to vec upakuje u XPize, jer ono sto se svidja tebi, mozda se ne svidja meni i obrnuto. 4. E, sad... stvar ukusa... Meni se recimo svidjaju izmene bitmapa koje se "ekspajzuju", ali to ionako nije tema - tema su teme i stilovi! 5. Sta da podesavas? XPize zameni neke bitmape i jos neke sitnice i patchuje UXtheme.dll (bas kao i navedeni Neowin UXTHEME Patcher) - ostalo je na tebi: skini neku temicu i "instaliraj" je! A jasno stoji na sajtu da je .Net potreban!6. ja sam to par puta radio i, za sada, nije bilo problema... 7. ma, kakve vece mogucnosti? 8. meni se ne svidja WinBlinds, pa bih pre preporucio Aston... a XPize mi zvuci bas kul 😉 mada ime nije uopste bitno!
Pa sudeci po svemu tome sto si napisao, zasto bi iko onda zeleo da instalira XPize, ako ima mnogo toga boljeg da internetu bez njega ? 😀

1. stvarno si dosadan sa ovakvim potpuno nepotrebnim upadicama :S:
2. da, dobio je odgovor jos u postu broj 2 :eyebrows:

Ma jelte 🙂 a sto mu onda nisi preporucio neki BirckoPack kad si tako pametan? 🙂 Licno sam ih probao sve i Bricko je daleko bolji od XPSize-a, bez obzira sto se tebi njegovo ime dopada 😀

Salu na stranu, kao sto sam rekao, StyleXP koristi XP-ov engine, stoga je najbezbolnije i najjeftinije resenje uxtheme patch + teme sa devianta.
Ukoliko imate zelju da malo vise usporite masinu zarad boljeg izgleda, tu je Windows Blinds. Ako vam je Explorer smor, imate Taliskman i Aston a i BlackBox.

U protivnom instalirajte Mac OS. Ili GNOME sa XGL-om.

Pa sudeci po svemu tome sto si napisao, zasto bi iko onda zeleo da instalira XPize, ako ima mnogo toga boljeg da internetu bez njega ? 😀

ajde jos jednom... XPize radi isto sto i Neowin UXtheme Patcher --- dakle, patchuje windows-ov dll zaduzen za prikaz tema i stilova... uz to, menja i jedan broj bitmapa, ikonica i jos nekih sitnica... znaci, da bi mogao da koristis "3rd party" stilove i/ili teme, MORAS da patchujes uxtheme.dll, a to mozes da uradis pomocu nekoliko programa, medju kojima su XPize, UXtheme Patcher i StyleXP. Prva dva su besplatna, pa svakako imaju prednost! Dalje, XPize radi isto sto i UXtheme patcehr, ali ima i dodatne mogucnosti, koje se mogu, ali ne moraju iskoristiti... Po mom misljenju, jasan pobednik u tom slucaju je XPize!

XPize ume da napravi problem sa pojedinim dijalog boxovima... Npr. onaj box u kome se biraju boje (u okviru appearance tab-a) se zezne i ne mogu da se upisu custom kodovi za boje. Desavalo mi se sa dve verzije XPize-a koje sam probao.

Takodje treba imati u vidu da XPize menja skoro sve bitmape i animacije u Windows dijalog boxovima svojim verzijama koje su dosta vece od originalnih, pa ce i zauzece memorije biti vece. Pri tome grafika koju donosi XPize nije nista narocito, pa i nije vredno cimanja...

Najbolje je, po meni, koristiti samo UXTheme Patcher i to je to.

StyleXP je najpogodniji za pocetnike ili manje iskusne korisnike, jer ima svoje dijalog boxove za ucitavanje temica, za razliku od UXTheme Patchera ili XPizea, koji samo patchuju uxtheme.dll, a korisnik mora da rucno kopira temice na odgovarajuce mesto u okviru Windows foldera.

PS: ZoNi ne cimaj se da pises da tebi radi bez greske, znamo mi to... Ja samo kazem da moze da se desi da nekome sjebe nesto XPize, ako instalira te patchovane sys fajlove koji idu uz XPize.

Poslednja izmena:
1. XPize ume da napravi problem sa pojedinim dijalog boxovima... Npr. onaj box u kome se biraju boje (u okviru appearance tab-a) se zezne i ne mogu da se upisu custom kodovi za boje. Desavalo mi se sa dve verzije XPize-a koje sam probao.

2. Ja samo kazem da moze da se desi da nekome sjebe nesto XPize
1. da, to se desava ako XPize-u kazes da promeni sistemski font, tj. ako stavis Tahomu umesto... ne mogu se setim koji je originalni font, neki M$ov... ako tu ne promenis font, sve je u redu!

inace, da li su slike malo vece ili ne, nisam siguran - u svakom slucaju, razlike su najverovatnije zanemarljive (gledao sam i to, jer sam i ja tako mislio pre probe XPize: razlika u zauzecu memorije je gotovo neprimetna, max. 1MB, a obicno i ne postoji)... a da li su te apdejtovane slike lepse od starih ili ne, relativno je pitanje... meni su svakako lepse i modernije, i idealno se slazu uz razne verzije Royale skinova za XP...

2. to je naravno tacno! Meni se npr. sjebao sistem kad sam instalirao SP za Office 2003 (naravno, system rrestore je tu pomogao)... na jednom kompu sam instalirao Neowin UXtheme Patcher i posle toga je radila samo Classic tema - cak ni Luna nije radila vise... verovatno je tako i XPize nekome nesto zeznuo... poenta: da, skoro svaki program može da zezne nesto 🙁

1. da, to se desava ako XPize-u kazes da promeni sistemski font, tj. ako stavis Tahomu umesto... ne mogu se setim koji je originalni font, neki M$ov... ako tu ne promenis font, sve je u redu!

evo, sad sam tek stigao kuci...ovako izgleda to kod mene:

a ovo je krivac za navedene probleme:

(ovo polje ne treba selektovati!)

Nazad
Vrh Dno