Šta je novo?

Problem sa Windowsom

chedomil

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2008
Poena
304
Treba mi savjet sta da radim. Kod djevojke na notebooku se desava slijedece: Upali se windows, pojavi se slika sa desktopa bez ikonica i onda se nakon samo nekoliko sekundi sam izloguje i ponovo se pojavi prozorcic za sifru. I tako se non stop desava. Pretpostavljam da je u pitanju OS (tim vise jer mi je rekla da je ona nesto prebirala po system folderu, pa da je moguce i da je izbrisala po neki fajl). E sad, pretpostavljam da treba reinstalirati windows, ali ja nemam originalni CD od njega, nego neku kopiju, pa mi treba savjet sta da radim, jer treba da sacuvam neke podatke koji su na njemu, a poslije cu ionako sve da formatiram. Postoji li mogucnost da se sistem podigne sa CD-a dok prebacim podatke ili se treba instalirati na drugu particiju?

Unaprijed hvala na pomoci

Ako su ti podaci važni, najbolje da izvadiš disk i staviš ga kao slave (predžamperišeš ga ako nije sata) u drugi kompjuter, iskopiraš šta ti je bitno i zatim ga vratiš u njen komp i reinstaliraš sistem ako te mrzi da se maltretiraš rešavanjem nastalog problema. To ti je najjednostavnije i najsigurnije što se tiče bitnih podataka.

Nisam siguran kako se to radi, pa ako mozes da mi opises postupak (mozes mi poslati i PM), ali bi mi dobro dosao jos neki savjet.

Ako to ne znaš, onda je najbolje da daš nekom prijatelju da ti odradi, to su osnove. Samo otkači disk i odnesi mu.

edit :
Moja greska, tek sada vidim da je u pitanju laptop. Ali, još lakše,, samo nadji externi hdd rack 2.5 incha (http://www.bcc.co.yu/katalog/detail.php?id=2015&LC POWER EH-25BSII, 2.5), pozajmi od nekog ko ima, ubacis taj tvoj HDD u kutiju i preko USB nakačiš na bilo koji računar i prebaciš podatke.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno