Šta je novo?

problem sa windowsom

• Začetnik teme Začetnik teme Pablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
ovako imam jedan veliki problem sa windowsom:
Nisam ga gasio 36 sati i vidim sporo radi pa ajde da ga restartiram i pojavi se windows is shuting down i tako stoji oko 3 min pa sam pomislio da se zapucao i pritisnem restart dugme,
dize sistem i dodje do welcome screena i tu izbaci sledece 2 table:
1.)"WINDOWS CANNOT LOAD THE LOCALLY STORED PROFILE.... ostalo nisam zapamtio
2.)"WINDOWS CANNOT FIND THE LOCAL PROFILE AND...... i loguje me na neki TEMP profile
i kaze da sve sto izmenim nishta nece biti sacuvano...
na sledecem startup-a uradim check disk i dobijem sledece rezultate:
f1cd70e95b.jpg

2437f042de.jpg

zanima me dali nekako mogu da povratim ovaj profil ??
Konfiguracija je u moja masina a OS je WinXP SP2

Poslednja izmena:
Napravi backup, i menjaj hard.
Popio si 40kb... :bottle:

Prvo pokusaj da ga testiras MHdd imas ga na Hirens boot CD ,najbrzi je od svih programa za testiranje bed sektora,cisto da se uveris jos jednom da ih imas!
Ako su u pitanju bad sektori mogao bi da ih oivcis tj. izolujes pomocu hdd regeneratora(takodje ga ima na Hirensu),pomocice ti sigurno i odloziti HDD problem na duze vreme!!!

Poslednja izmena:
Napravi backup, i menjaj hard.
Popio si 40kb... :bottle:

Da mi nisi rekao ne bih znao da imam 40 KB bad sectora......

Trazio sam malo konkretniji odgovor....... kao recimo jel se moze nekako popraviti da se logiram na moj nalog, zao mi je svih tih programa i settings-a

@ luci
imam taj hirens boot cd i probacu sa njim ali kolko dugo ce mi jos hdd raditi ?? da znam na vreme da spremim pare...... mada nije taj hard ni tako star max 2.5 godine (od 160 gb ima u "moja masina" tacna oznaka)

Nema žao, nisi radio backup. Vrlo je moguće da su oštećeni fajlovi baš oni iz tvog naloga. Poruku koju si dobio ukucaš na google i dobiješ odgovor.

A jel ti radio disk sve vreme za tih 36 sati? pregrejao se mozda i zabagovao...:crash:

veruj mi nije se pregrejao u sobi mi je prijatnih 14 stepeni + hard ima 2 ventilatora od 5 cm

a i pitanje ti nije nesto ! sto bih ostavio PC upaljen ako nista na njemu nisam radio ? normalno da mi je i hard bio upaljen zato sto sam download-ovao 3 torrenta

Pa sta hoces? Razmisljaj malo.
Znaci, sledeci korak je da trazis neki alat za repair [ukoliko ti i to pomogne], meni je h resavao fino tako nesto, naravno, kada izvuces to sto si hteo, kupis novi hard i vozis dalje....
Testovi traju i po nekoliko sati, znaci strpljenje i lagano.
Kao sto su ti i rekli, sam si kriv sto nisi radio backup.
Mada, ni ja ga ne radim, ali bas me nesto i zabole...

A sta konkretnop hoces da izvuces? Ne moras bas uvek da se logujes da bi exportovao podesavanja, nakaci na drugu masinu pa uzmi sta ti treba.
Mislim, nemoj da si drzak prema ljudima koji hoce da ti pomognu, nije to lepo.
Jel sad bolje?

Poslednja izmena:
Probaj da izolujes te sektore i da guras ako meze i koliko moze.
Treba da znas dati je hard nacet pa bi lepo bilo da sklupljas vec sad pare.

popravljam ga programom HDD repair i za 21 posla stiglo je samo do 55 GB od 160 GB.......

Poslednja izmena:
ZA profil prilikom butovanja windowsa pritisni F8 i odaberi Last good known configuration.

Svaki tvoj post zvuci kao da si najpametniji na svetu. Sta trazis onda ovde 😉

Ko bre dabre?

Svaki tvoj post zvuci kao da si najpametniji na svetu. Sta trazis onda ovde 😉

da da ja sam najpametniji na svetu...... pa ako bi znao kako da resim problem nebi pisao owde a preporuku za HDD Recovery sam dobio bash owde.... A odgovori tipa "Upravo si popio 40 kB" mi sigurno nece pomoci ! ! !

zakljucak je da mogu slobodno da skupljam pare za novi HDD......
Valjda cu uspeti da spasim neke podatke sa ovog starog.....

A odgovori tipa "Upravo si popio 40 kB" mi sigurno nece pomoci ! ! !
A koji bi ti odgovor pomogao? Mnogo si nesto bezobrazan, sta si ocekivao, postavio si sliku i pitao sta da radim.
Nisi pitao kako da probas da popravis bad sektore, nego kako da vratim profil.
Drugo, pitao sam te sta hoces da vratis, jer ne moras biti ulogovan za tako nesto. I nisi nista odgovorio. Rekao sam ti da napravis backup i da menjas hard. Rekli smo ti i da istestiras i sta jos hoces? Da ti neko kaze "stavi ga u zamrzivac na dva sata i radice kao nov"? E nece da moze....:S:

Poslednja izmena:
Isti slucaj sam i ja imao, uzeo drugi hard instalirao windows, prebacio podatke sa starog diska, formatizovao stari i nestade bad sectora. Znaci ima nade za tebe, samo pozajmi od nekoga jos jedan hard.
Jedini problem ce da ti bude ako su ti podaci private, ali i to se resava jak ojednostavno ima toga ovde na forumu.
Jako malo je to bad sectora tako da si i jako malo podataka izgubio.

Koliko ja znam, bed sektori ne mogu da nestanu obicnim vec samo low-level formatom... A sto se tice uopste pojavljivanja bs, to se najcesce desava kada HDD pocne da ima problema u radu tj. odbrojava poslednje dane.

Pa zavisi koji bad sector, neke ni low-lev. format ne resava. Ove moje je resio obican format, a nastali su ubacivanjem lose RAM memorije, tako da pretpostavljam da i nisu pravi bad sectori nego neka softverska zavrzlama, to bi neko strucniji u oblasti hardova mogao da objasni.

Trazio sam malo konkretniji odgovor....... kao recimo jel se moze nekako popraviti da se logiram na moj nalog, zao mi je svih tih programa i settings-a

Moze udji na nalog administratora pa onda putuj do svog profila.( c:\documents and settings\username... itd)
Ako ne mozes direktno na administratora probaj iz safe moda. Ocito ti je ostecen profil pa ti windows daje privremeni (temporary)profil.

Poslednja izmena:
Najbolje je da kupis novi hdd. Koliko ces vremena utrositi na povratak podataka i pitanje je da li ce, kako i koliko raditi taj stari disk bolje da to vreme potrosis na novi settings.
Desava se! Zato se i pravi backup podataka.

Nazad
Vrh Dno