Šta je novo?

Problem sa Windows XP registry-jem

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Posle jednog bezazlenog restarta, XP je pri booto rijavio da jee windows/system32/config/system corrupted, tj nema ga. STa da radim a da ne moram iznova da instaliram sistem?

Edit by jaksa:
originalni naslov-> Aaahhhh...*#)@)#@$)!!!!
promenjeni naslov, kutijine zive glave radi :) -> Problem sa Windows XP registry-jem

kad instaliras sistem i sve odradis sto treba sto se tice podesavanja i instalacija, iskopiras ceo registry negde tako sto nadjes Windows/System32/config i sve fajlove bez extenzije [Default, Sam, Security, Software, System, userdiff] iskopiras u neki /windows dir, u win2k to stoji posle koriscenja Backup tj EmergencyRepair utility-a windir/repair/regback...elem, stavis to u neki win dir, pa instaliras RecoveryConsole-u sa instalacionog CD-a windows-a...
posle ti se pojavi pre boot-a opcija da dizes sistem ili RecoveryConsole-u, dignes konzolu [obavezno da ne zaboravis sifru za Administrator-a] i samo prekopiras odredjeni fajl iz RegBack direktorijuma u windows/system32/config [u tvom slucaju bice copy c:\windows\repair\regback\system c:\windows\system32\config] ili kako vec si zadao putanje...
mala napomena: u /windows/repair/ dir-u se nalazae isti fajlovi ali to je registry kao posle chiste instalacije chini mi se..

LM, opet isto:

Kopirao sam potrfebne fajlove i krenuo u instalaciju iz pocetka. Instalirao sam XP iz nule, stavio SP1 i nekih 40 peceva skinutih sa interneta sto me je kostalo bar 1:30 sat :( Instalirao sam VIA4in1, ForceWARE i drajvere za Live 5.1 gde je instalacija kod 98% pukla i sistem se resetovao. Opet sam instalirao Live drivere (ali samo drajveree ovaj put) i instalacija je ok prosla. Medjutim posle reseta me je docekala ista poruka: FILE WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM is missing or corrupted :(

E da, stavio sam NTFS i chkdsk je posle nasilnog restarta prijavio neki error (nadam se da nije ono najgore:( ). Upravo radim format na nivou DOSa....pa cu videti sta kaze.

Ako nije do HDDa u sta sumnjam, koji mu je djavo?????

To se desilo i mom ortaku danas, nem pojma sta je... Mozda neki novi virus?

Ne mogu da instraliram sistem vise...

Formatirao sam c: i nestadose podaci sa d:? Ponovo sam postavio particije, i krenuo u instalaciju i nje proslo.... drugi put, stao je na nekih 30% i ne mrda :|

Jesi li dobro proverio hard disk, sasvim moguce da imas bed sektor u fat tabeli i da te zato stalno zeza. da li ti se desava da ti ne pronadje hard disk ili pojedinu particiju?

Hard pronadje odmah, nema BSova. Knoppix radi odlicno, bez anomalija sem sto nisam mogao da kopiram nista sa jedne na drugu particiju.

MOgao si da probas da podignes recovery konzolu sa WinXP CD-a, pa onda da iskeniras HDD (chkdsk). Meni to uvek pomogne posle O/C sesija :)

Sredio sma stvar. Rekao sam XPu zdravo i vratio se na dobri stari (da ne kazem najbolji) 2k. Setup je prosao iz prve, bez ikakvih tripova....

Evo, kako lep primer za povezanost naslova i onoga što je napisano u threadu! Što bi Jakša reko za mene "ti bi banovao pola foruma" (u mojoj interpretaciji "Kutiju bi streljao zbog ovoga").
Izvinjavam se svima, al' stvarno bih očekivao od starijih članova da se ponašaju u skladu sa nepisanim pravilima :)
Poz. Kutijo!

kUdtiHaEX je napisao(la):
Sredio sma stvar. Rekao sam XPu zdravo i vratio se na dobri stari (da ne kazem najbolji) 2k. ....

Bajpro server 2003 - svideće ti se...

brzi je napisao(la):
Evo, kako lep primer za povezanost naslova i onoga što je napisano u threadu! Što bi Jakša reko za mene "ti bi banovao pola foruma" (u mojoj interpretaciji "Kutiju bi streljao zbog ovoga").
Izvinjavam se svima, al' stvarno bih očekivao od starijih članova da se ponašaju u skladu sa nepisanim pravilima :)
Poz. Kutijo!

Promenio sam naslov threada :)

Nazad
Vrh Dno