Šta je novo?

Problem sa Windows Updatom

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Danas mi je skinuo update za audio drajvere, koji su iz Oktobra 2004. Kad kliknem na instal, on mi kaze da updatovi ne mogu da budu instalirani. Najgore je to sto sta god da uradim onaj dosadni zuti "stit" sa ! i dalje stoji u systray-u i jako me nervira. Sta da radim. Probao sam na sve nacine da ga sklonim, ali neide.

Control Panel->Security Center
na levoj strani imas opciju "Change the way cecurity center alerts me"
startuj je i dechekiraj opciju "firewall"
Poz

A kakve veze ima firewall sa ovim problemom. Ja nemam probleme sa firewallom vec sam updatom, a interesuje me da li ima svrhe instalirati ovaj update.

_/Neo\_ je napisao(la):
Danas mi je skinuo update za audio drajvere, koji su iz Oktobra 2004. Kad kliknem na instal, on mi kaze da updatovi ne mogu da budu instalirani. Najgore je to sto sta god da uradim onaj dosadni zuti "stit" sa ! i dalje stoji u systray-u i jako me nervira. Sta da radim. Probao sam na sve nacine da ga sklonim, ali neide.

Pitao si kako da uklonis tray ikonu i moj odgovor se odnosi na to.
Ostalo mi je, moram priznati, malo nejasno.
Ako zelis da instaliras audio drajvere kakve to veze ima sa Windows Update-om.
A ako hoces da updateujes Windows kakve to veze ima sa "malim zutim stitom".
Hocu da ti pomognem, ali razjasni malo detaljnije sta je problem i gde si zapeo.

pa pazi ovako, ja sam hteo da ih instaliram, ali oni nece da se instaliraju. Kaze this updateas are unable to instal propertly, please restart your computer and trey again. Ja to uradim i opet nece, tako da sam ih cancelovao.

kliknes na to zuto i ides custom instal,odcekiras taj drajver i valjda ok.i ja sam imao taj problem,isti driver.

Pa to sam na kraju i uradio, posto nisam znao kak oda ih instaliram, a samim tim ako nemogu das e instaliraju sam skontao da nisu ni bitni puno.

Izgleda da upadetovanje dajvera ume da bude problematicno preko windows update - Meni se desilo sledece sa npr. drajverima za samsungov stampac. Windows update prijavljuje da drajver treba da se update-uje, instalira ga, ali na kraju prijavi Failed. Proverom verzije drajvera ispada da je upadate-ovan, a pri sledecem pokretanju win update ne nalazi da treba da se upadetuje. Prilicno konfuzno.

_/Neo\_ je napisao(la):
A kakve veze ima firewall sa ovim problemom. Ja nemam probleme sa firewallom vec sam updatom, a interesuje me da li ima svrhe instalirati ovaj update.

Danas su ih povukli sa updatea. A juce su nudjeni i to kao critical update. Problem je sto sa tim driverima (4.57) ne radi mixer 1.0(444) koji je dolazio uz 5.10 Unified package i audio drivere 4.42. Inace ti isti driveri se mogu instalisati i posebno,ako se skinu sa nvidia site-a ali opet ostaje problem sto ovaj mixer ne radi sa njima. Na primer ne reaguje na pomicanje bass i treble.

Nazad
Vrh Dno