Šta je novo?

Problem sa Windows-om

stoler

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
304
Naime imam sledeći problem ! Računar je bio u totalnom haosu, pojavljivao se čak i "plavi" ekran! E sad, kad sam krenuo da ga sređujem došao sam do zaključka da je najbolje prvo da stavim XP ponovo ,tj reistalaciju pa sve dalje šta bude trebalo! Međutim problem je nastao kad je nakon cele reinstalacije koja je prošla OK, pri onom poslednjem podizanju sistema, onaj deo kad treba da piše "welcome" i da se sad podese još korisnik, intrenet, control center,... i tako to, taj deo se u opšte ne pojavi nego nema slike a računar radi!!!I prilikom restarta desi se isto ,sve OK dok ne dođe do tog dela i tu mrak, ništa! Kao u stand by-u!!!
Naravno nije me mrzelo da pokušam ponovo ,da vidim da nisam ja nešto propustio prilikom reinstalacije i odradim ponovo, i opet sve OK do tog dela i mrak!
Nije mi uopšte jasno na šta da sumljam, šta da menjam ! U pitanju je običan Win XP Pro SP2!
Pošto nije u pitanju mašina iz potpisa, nego drugova, ako treba ispisaću koje su komponente u pitanju ali sve u svemu nije neki extra komp!!
Unapred hvala svima, mada ne znam ni da li sam ubo podforum sa ovom temom ali ....
hvala

Moze da bude dosta uzroka...popishi komponente ipak.
Ja prvo sto uradim pre instalacije sistema jeste da povadim SVE kartice iz PCI slotova.Kao i sve usb uredjaje (skener, stampac i tablet) .
Proveri BIOS setovanja, zameni IDE kabl novim (ako imas rezervni), proveri dzampere na HDD-u i optici...memoriju bi takodje valjalo isprobati...

Resetuj BIOS da bi vratio sva podesavanja na Default - mozda je doslo do zbrke pa se komponente "svadjaju" oko resursa.
Ako imas neki boot CD sa dijagnostickim programima bilo bi pozeljno da istestiras memoriju i HDD.
Probaj da instaliras Win XP SP1.

Poteraj neki live linux (npr Knoppix), verovatno ce ti ispisati sta je problem (procitaj onu gomilu teksta sto izlazi u potrazi za nekim upozorenjem)
inace ako hoces da citas kasnije (a hteces, brzo ide :) ), onda kucas
Kod:
dmesg | less

Poslednja izmena:
Probaj da udjes u SAFE MODE(pritiskas F8 pa SAFE MODE), ako udje u Win idi u Device Menager -> Display Adapters(+), oznaci VGA, desni klik -> uninstall. Restartuj masinu pa vidi da li ce uci normalno u Win, ako udje podesi rezoluciju npr na 800x600x32(svakako bi trebao da ti preporuci da podesis rezoluciju - dole desno baloncic kliknes na njega),... pa restart.
E sada ako nece da udje u SAFE Mode, a mislim da hoce, dzabe ostatak objasnjenja...:crash:

Resetuj BIOS da bi vratio sva podesavanja na Default - mozda je doslo do zbrke pa se komponente "svadjaju" oko resursa.
Ako imas neki boot CD sa dijagnostickim programima bilo bi pozeljno da istestiras memoriju i HDD.
Probaj da instaliras Win XP SP1.

Ovaj deo da inastaliram SP 1 me zanima? Zašto ,jesi imao iskustva ili ?
Hvala

Moze da bude dosta uzroka...popishi komponente ipak.
Ja prvo sto uradim pre instalacije sistema jeste da povadim SVE kartice iz PCI slotova.Kao i sve usb uredjaje (skener, stampac i tablet) .
Proveri BIOS setovanja, zameni IDE kabl novim (ako imas rezervni), proveri dzampere na HDD-u i optici...memoriju bi takodje valjalo isprobati...

NEma ni jedan PCI uređaj ,sve povađeno!Resetovao bios i opet ista priča: Sve ok dok ne dođe da izbaci onaj "welcome" i to je to , mrak!!

Hvala na trudu ako neko ima još neku ideju , hvala

NEma ni jedan PCI uređaj ,sve povađeno!Resetovao bios i opet ista priča: Sve ok dok ne dođe da izbaci onaj "welcome" i to je to , mrak!!

Hvala na trudu ako neko ima još neku ideju , hvala

Nisi odgovorio jesi li probao da udjes u SAFE MODE? Ako sam dobro razumeo kada treba WELCOME da se pojavi monitor se izgasi?

Probaj da udjes u SAFE MODE(pritiskas F8 pa SAFE MODE), ako udje u Win idi u Device Menager -> Display Adapters(+), oznaci VGA, desni klik -> uninstall. Restartuj masinu pa vidi da li ce uci normalno u Win, ako udje podesi rezoluciju npr na 800x600x32(svakako bi trebao da ti preporuci da podesis rezoluciju - dole desno baloncic kliknes na njega),... pa restart.
E sada ako nece da udje u SAFE Mode, a mislim da hoce, dzabe ostatak objasnjenja...:crash:

Ovo je bilo u pitanju, hvala puno svima koji su učestvovali!
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno