Šta je novo?

Problem sa Windows Live Messanger-om

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Do pre neki dan dok nisam dobio ADSL sve je radilo OK. Sad nikako neće da se konektuje na server.
Kada se prebacim na wireless on radi, a ovako neće pa da yebe rak raka :).
Da li neko zna šta bi mogao da radim??
Probao sam sa reinstalacijom istog, probao sam i neku stariju verziju koju sam pre imao, ali nevredi.

I ja sam primetio da mi se MSN mnogo sporije loguje na ADSL-u,dok je na wirelessu to mnogo brze...

A sta je sporo, a sta brzo?
Ja se npr. na ADSLu konektujem mozda 4-5sec.

Kod kog si provajdera?

Ali ja nemogu uop[te da se konektujem.

Nije ni do vremena, više neznam šta da radim.
Probao sam sa reinstalom, ali me nervira što mi sačuva profile (jel mogu oni da se obrišu posebno).
Predpostavljam da je problem što je messenger skontao da ima WLAN pa pokušava preko njega da se kači, i da onda tu dolazi do problema.

Poslednja izmena:
Ja sam takodje do pre nekog vremena imao Wireless, a onda presao na ADSL. Jedno mesec dana sam furao oba. Na kompu gde je prikopcan wireless bilo je dovoljno samo da iskljucim tu konekciju u My network places, i MSN je nastavio da radi normalno na ADSL preko etherneta.
Ne znam da li to ima veze, ali ja sam forvardovao portove (Huawei router) i MSN radi bez ikakvih dodatnih podesavanja konekcije.

Poslednja izmena:
A jel znaš kako da se obrišu MSN nalozi??

ja nemam pojma o cemu se radi,... u svakom slucaju zgazi taj system :D Kako mislis da se izbrisu? Kreiraj novi i boli te uvo :)

Nije ni do vremena, više neznam šta da radim.
Probao sam sa reinstalom, ali me nervira što mi sačuva profile (jel mogu oni da se obrišu posebno).
Predpostavljam da je problem što je messenger skontao da ima WLAN pa pokušava preko njega da se kači, i da onda tu dolazi do problema.
Na proslom sistemu me je zezao Windows Live i nikako nisam uspeo da obrisem njegova podesavanja,sve sam zivo pokusavao,sta god ja radio on se palio kao i pre sa istim podesavanjima.Jedini nacin je reinstall wina ili format:(

Poslednja izmena:
Znači nemogu da verujem da mi jedino format pomaže (a neću sad da ga radim) :(

Sad sam instalirao dobri stari 5.1 i radiiiii :)

Aj ako neko zna kako bi mogao da skinem ove postojeće naloge nek javi da nemoram da reinstaliram sve.

Evo sad sam samo zbog mesangera reinstalirao sistem, instalirao samo drajvere potrebne za LAN i nevredi. Dobijam sledeću poruku: Your firewall may be blocking Windows Live Messenger from connecting to the service.
Error code: 80048820
Extended code error: 80048439

Kad odem na troubleshouting, on tamo sve čekira, ali i dalje neće da se nakači.

Sam windows firewall je isključen, kao i na routeru.

Više stvarno neznam šta da radim.

Zanimljivo .... a da mu ostavis Win firewall? MSN pri instalaciji odmah stavlja sebe da se podize sa Win-on i cekira sebe u Win farewall-u. Ako je on iskljucen, mozda zato nece.

probao sam i tako, ali naravno neće ni tako da radi.

Za one kojima se desio isti problem - povecajte Maximum Transmission Unit u konfiguraciji mreze.

Pozdrav

i ja imam isti problem na laptopu. nece da se uloguje i nece da otvori msn.com, hotmail.com i jos neke stranice
za messenger mi izbacuje error code 80048820 i nejedno od resenja koje sam izgooglao ne pomaze
trenutno koristim win xp tablet pc edition sp2, a za net koristim huawei 3g data card a provajder je mts. isto tako nekad je download 200kb/s, a nekad 2kb/s... nemam pojma sto

Ajde i ja da se nadovezem na ovu temu posto sam malo kopao po pretragama za ovaj MSN sto pravi probleme.

Mene interesuje da li neko zna kako da se resi problem karaktera u MSN-u tj. kako da kao u SKYPE progamu mozete da kucate beskonacno mnogo teksta, u MSN-u moze do odredjenog broja slova da se kuca kako to promeniti ako je ikako moguce ima resenje da se instalira neki MSN+ ali mi se to ne radi vise bi voleo ako je neko upoznat sa ovim kako to da se promeni. Uopcijama samoga programa nema nista vezano za duzinu poruke.

Hvala svima unapred.

Nazad
Vrh Dno