Šta je novo?

Problem sa Win7 Aero

hedgehog

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2011
Poena
245
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD FX 4300 [email protected] + Noctua NH-C12P SE14
Matična ploča
ASRock 970 Pro3 R2.0
RAM
HyperX Fury 2x8GB 1866MHz CL10
GPU
Radeon 5750 512Mb GDDR5
Storage
Samsung 850EVO 500GB, WD Blue WD5000AAKS 500GB 7200RPM
PSU
Corsair VX450 450W
Kućište
Cooler Master Elite 334 @CM fan 120mm + Arctic Cooling 92mm PWM
Monitor
ASUS VA24DQSB
Miš & tastatura
Gigabyte GM-6880 & Keychron K10 Pro
Laptop
HP Elitebook 845 G8 Win10 Pro
Mobilni telefon
Moto G72
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
Dakle instalirah pre neki dan svez Win 7 x64 i potom sve redno drajvere. Prvo sam imao problem da mi je pisalo u Win-u da je od 10GB 7.96GB usable i desavali se da puca drajver od graficke, browser itd. Naravno izvadim ja modul od 2GB te mi ostane samo 2x4GB i to se smiri, tj. nije bilo nikakvih pucanja. Obrisem najnoviji drajver od AMD i nabacim stariji. Upotrebio sam onu neku aplikaciju za uninstal od AMD i jos DDR iz safe mode-a za uklanjanje prethodng drajvera. e sad nakon instalacije drajvera i reinstalacije Aero radi, medjutim kad se komp upali, nakon sto je bio iskljucen (cold boot) ne radi Aero, a Exp test ne moze da zavrsi posto izbacuje gresku "windows experience index could not measure video playback performance"
Promenio sam nekoliko drajvera, prvo 15.nesto pa 13.10, pa 12.8 i na kraju sam trenutno na 12.4. Sta mi je ciniti, da li da opet reinstaliram Win?:p
Eh da, nakon sto restartujem komp, ono se vrati Aero :d
I jos jedan od problema je sto mi treperi slika na monitoru...

Poslednja izmena:
Najbolje je ako imaš msdn verziju windows 7, onda je "leči" (ukoliko nemaš licencu), posle instaliraj sve moguće update-ove sa drajverima iz win update-a, pa onda drajvere sa sajtova proizvođača matične i grafičke

Koristim bas takav Win. Inace upravo sam resio sam problem :wave:
Resio sam problem update-om BIOS-a sa 1.70 na 1.80. Ne bih nikad pomislio na to, da nije ovaj lik sa istom plocom i svim istim (zaista, pomislih, tesko da je koincidencija) tako resio isti problem.

Jedino ostaje problem sto mi povremeno treperi slika na monitoru, ali to sam citao da moze biti iz raznoraznih razloga (zvucnici, VGA kabl, pa cak i kablovska ili neka antena).

Vrh Dno