Šta je novo?

Problem sa Win XP2

• Začetnik teme Začetnik teme Marac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Imam e8400, dfi ut p35 t2r, 2x1gb ocz i 8800 gts 512, seagate 250, Live 5.1.Do sada sam uvijek imao win i sp1a, pošto sam kupio novi komp stavio sam od frenda win xp2 sa svim zakrpama do 9 mjeseca tak mi je rekao.E sad to sve radi kak treba nema nikakvog rušenja i sličnih problema, nego mi se događa da kad dosta radim po windowsima nekad na sekunda ko stanu. Npr. odem u folder gdje je muzika i pokrenem pjesmu u win amp i hoču izači iz foldera onda to napravi sa nekom zadrškom.Imam 4 particije ( 20,80,80,70) i radim nešto bezveze, npr surfama ili slušam muziku idem na start-my computer da otvorim jednu od particija i nekad jednostavno sa zadrškom otvori particiju (nije bitno koju).To se događa onak slučajno, nije da je stalno.Virusa nemam, Win su friško instalirani,testirao sam disk i sve je ok.Pogasio sam neke servise koji mi netrebaju ali se isto događalo i prije gašenja servisa.

Jedino što mi je bilo čudno da nakon instalacije win-a i prvog pokretanja sve je jako štekalo.Da nije možda zbog zvučne kartice koja je dosta stara, ili je možda problem u ovim Windowsima.

Poslednja izmena:
Verovatno je antivirus... Isključi, probaj kako radi, pa javi jel' uspelo.

Tek sad sam video da ne koristiš AV, pa batali prošli post...

mozes da proveris u Task manageru kako ti se ponasa masina,koliko je zauzece procesora,koliko je mb u upotrebi,koji su sve procesi aktivni......Nesto verovatno jede sistemske resurse....Jos jedno pitanje da li se ovo desava samo kada menjas particije,tj. samo kada hoces da pristupis nekoj od particija na HDD?Mozda je to uzrok?U krajnjoj liniji kako taj WIn radi kod tvog drugara,jer ako je tamo ok onda verovatno nije do samog operativnog.

mozes da proveris u Task manageru kako ti se ponasa masina,koliko je zauzece procesora,koliko je mb u upotrebi,koji su sve procesi aktivni......Nesto verovatno jede sistemske resurse....Jos jedno pitanje da li se ovo desava samo kada menjas particije,tj. samo kada hoces da pristupis nekoj od particija na HDD?Mozda je to uzrok?U krajnjoj liniji kako taj WIn radi kod tvog drugara,jer ako je tamo ok onda verovatno nije do samog operativnog.

Provjerio sam to memorija je sad 140Mb,imam 15 procesa podignutih.Nevjerujem da nešto jede resurse to bih znao odmah.Događa se kad hoču pristupiti nekoj od 4 particije.Ali nije samo tu vidljivo npr. otvorim World i ništa u njemu ne radim idem ga zatvoriti i onda sa zadrškom zatvori.Nije to stalno ali se događa sa programima,folderima (koji nisu prenatrpani,pa da teško otvara)particijama.
Izgleda mi kao da imam neki AV program, pa koa nešto provjerava ali ja ga nemam.

Pa pošto nemaš, onda bi možda bilo krajnje vreme da instaliraš neki AV i da preskeniraš ceo komp... ili možda sa nekog butabilnog CD-a na kome imaš AV program (Hiren's?)

Nazad
Vrh Dno