Šta je novo?

Problem sa Win XP-om SP2

Jaka Faca

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2001
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Elem,kada startujem rachunar,sve ide OK,dok ne treba da se pokrene win..Tada se pojavi poruka koja me obaveshtava da se win ne mozhe pokrenuti zbog toga shto je instaliran novi hardver ili softver,ili zbog nestanka struje,ili zbog "nasilnog" iskljuchenja kompa preko "power",ili "reset" dugmeta.Mogu da biram "safe mode","last known good configuration",ili "start windows normaly".Shta god da odaberem,komp mi (nakon shto se sam od sebe restartuje nekoliko puta)javi da treba da izvrshim "repair" windowsa tako shto cu da odaberem "R" na prvoj strani.Jedini nachin da se win pokrene je upravo ta reparacija,t.j. "fixboot" komanda.
Napominjem da nikakav novi softver, ni hardver nisam prethodno instalirao,da sam izvrshio "virus scan" sa najnovijim "updateom" Kasperskog,kao i da sam sistemsku particiju vishe puta formatirao i nanovo instalirao win.Svaki put se ista stvar ponovila.Takodje,nisam primetio nikakav problem u radu nakon shto se win. na opisani nachin pokrene,kao ni problem u radu bilo koje od komponenti....

Tachan text poruke kojom mi preporuchuje popravku glasi:"Windows could not start because the following file is missing or corrupt \winmdows\system32\config\system.You can attempt to repair this file by starting windows setup using the original setup cd-rom.Select "R" at the first screen to start repair."Shta ga to muchi,mozhe li se 'opraviti,jer ovo sa "fixboot"-om postaje zamorno.Ma ima bre sve na kraju da frljnem kroz "window" na ulicu,uzmem lepo PS3 i da uzhivam:crash:

Poslednja izmena od urednika:
I ja sam imao isti problem pre neki dan i Hard je u pitanju,dakle pravac servis...

E pa ovako,uradio sam sve testove hdd-a sa Power Max-om(naravno imam Maxtorov HDD) i hard je proshao sve testove osim full testa,nakon kojeg mi je prijavljena greshka sa kodom CAA76E78.Program mi je ponudio da sam popravi disk,ja sam rekao (sudbonosno) "yes",i posle toga sam uradio sve testove,i svi su bili zeleni (passed).Eh sad,da li je to drzhi vodu (windows),dok majstori odu(dok ne rikne hdd totalno) videcemo..... Nastavak sledi uskoro

"Windows could not start because the following file is missing or corrupt \winmdows\system32\config\system.You can attempt to repair this file by starting windows setup using the original setup cd-rom.Select "R" at the first screen to start repair."

Odradis sve kako ti i kaze, izaberes instalaciju koju zelis da popravis (1) i iskopiras fajlove iz foldera c:\windows\repair u c:\windows\system32\config.
Jednostavnija varijanta je doduse da odneses hard kod nekoga i iskopiras te fajlove iz windowsa.
Naravno kopiras iz svog repair foldera u svoj config folder :D

Vrh Dno