Šta je novo?

Problem sa WIFI-om

LoxNS

Cenjen
Učlanjen(a)
11.07.2013
Poena
151
Pozdrav ljudi, imam jedan problem koji me ozbiljno nervira!
Rec je o konekciji izmedju mog laptopa sa modemom. Gubim konekciju s vremena na vreme, a razlog je nepoznat. Problem je gotovo neprimetan dok surfujem, jer se automatski rekonektujem, tako da bez neta budem samo par sekundi, ali zato mi smeta kad igram nesto online! :mad: I ta jedna sekunda je dovoljna da me diskonektuje i pokvari moje igranje. Koristim adb broadband rooter images.jpg kao sa slike. 99% sam siguran da problem nije do laptopa, jer ni sa jednim drugim wifijem nisam imao ovaj problem. Za vreme koriscenja interneta, nalazim se u sobi sa modemom (2-5m udaljen od modema). Signal je uvek 100% pun. Ako je neko imao ili ima slican problem, i ako ga je resio, molio bi ga da pomaze! Verujem da razumete tu frustraciju jednog strastvenog gejmera! :D
Hvala svima unapred, zadnje sto cu da uradim, pozvacu ove dusmane iz mts-a, protok je 6mb/s, ako je to uopste i bitno za ovu vrstu problema. Hvala jos jednom.

Ako si okoreli gamer,ti onda bocni kabal u ruter i laptop,resices problem...i uzivaj u igranju...

Poslednja izmena:
Mozes da probas sve i svasta,ali ces na kraju shvatiti da je kabal jedino i pravo resenje...

Kupi kršteni ruter i nestaće ti svi problemi... Ja nisam imao nijedan dropout za više od godinu dana, imam 1043ND, igram, surfam, uvek bar 4-5 uredjaja nakaceni.

Ako čovek hoće wifi, onda nema svrhe da predlažete žicu...

Poslednja izmena:
Kabl je kabl...nema tog wifi-a koji ce biti stabilan kao "zica"! :D

Nema tog wifi-ja kad sbb ili telekom daju rutere od 3 evra za kilo... Uzmi cisco ili netgear ili tp-link n ruter sa tri antene pa testiraj...

Probaj prvo da promeniš kanal na kojem radi WiFi. Moguće da imaš nekog ometača u blizini.

Kako da promenim kanal? Odlaskom na 192.168.1.1? Moze neko ukratko da objasni, ne bi na svoju ruku.

Kako da promenim kanal? Odlaskom na 192.168.1.1? Moze neko ukratko da objasni, ne bi na svoju ruku.

Ako je to njegova IP onda da. Pod wireless settings nađeš channel i zamenis ga na drugi broj.

Ako imaš android phone ili tablet skini aplikaciju wi fi analyzer da vidiš koji kanal je najmanje zagušen i na taj stavi tvoj router.

I preporuka je da kupiš kršten router i otarasiš se tog đubreta. Drugar je imao isti problem sa takvim routerom i rešio sam mu ga tako što sam izbacio taj router i komp spojio direktno sa kablom na modem.

Kupio sam Netegear WNR1000
I sad moze neko da postavi neki tutorial, kako to sve povezati sa ovim adsl-ovim? Ne znam stvarno puno o ovim stvarima, pa bi najbolje doslo objasnjenje step by step :D
hvalaaa unapred!

Ti koristiš TT ruter to je njihov pass za setup rutera. Na njihovom sajtu imaš detaljno upustvo kako da koristish njihov modem u korisnichkoj zoni je.
A sa druge strane nije ni do rutera.

Vrh Dno