Šta je novo?

Problem sa WiFi-jem

Dekster

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poena
309
Imam SBB-ov internet i ruter TP Link TL-WR340G, na laptopu vidi wifi ali stoji znak uzvika (!) i ne moze da se konektuje, na mobilnom telefonu takodje pronadje moj wifi, ali isto ne moze da se konektuje. Probao sam sa vadjenjem kablova (sto je u ranijim situacijama pomoglo), resetovao sam i modem i ruter, ali i dalje ne moze da se konektuje. Juce je bilo nevreme, pa ne znam jel to mozda moglo da utice..

Reset

Probaj da pritisnes i zadrzis dugme za reset nekih 25-30 sekundi, to bi trebalo da ponisti sva podesavanja na ruteru, no lako ces staviti password na wifi ponovo, bitno je da proradi. :)

Probao sam, opet isti problem. Na laptopu mi win 7 izbacuje gresku "The DNS isn't responding" i "The connection between your access point, router, or cable modem and the Internet is broken"

Poslednja izmena:
Konekcija

Jel si ti konektovan preko wifi na svoj ruter pa ti net ne radi ili? Idi na start, tj windows dugme pa kucaj cmd, zatim u novootvorenom prozoru kucaj ping 192.168.1.1, zatim probaj ping www.google.com

Pitanje

Na sbb modemu, jel ti gori ili treperi lampica cable? Ako treperi ili ne svetli uopste, resetuj modem, izvuci mu strujni kabl i vrati ga, sacekaj par minuta dok ne uspostavi konekciju tj dok cable lampica ne bude konstantno gorela pa probaj net, ako ne radi, restartuj samo jos jednom ruter za wifi.

Nasao je wifi na laptopu, ali stoji konekcija dole kod sata sa zutim znakom uzvika, na mobilnom telefonu isto vidi wifi, konektuje se ali ne moze da otvori ni jednu stranicu..

Cable lampica radi non stop

Proba

Proveri kabl izmedju rutera i modema i ipak resetuj modem, jel ti očigledno ili modem nema izlaz na net trenutno ili ti modem i ruter nisu povezani. Probaćemo da unesemo i ručno dns server na komp, ali mislim da za tim nema potrebe.

Namestio, vise puta sam ukljucivao/iskljucivao kablove, radio system restore i proradio je. Hvala

Nazad
Vrh Dno