amater33
Slavan
- Učlanjen(a)
- 08.07.2008
- Poena
- 320
Zdravo svima,
nisam puno vičan u korišćenju linuxa ali želim da naučim.
Zato isprobavam rasne distribucije i učim se u radu na njima.
E sada, imam problem da wifi neće da mi radi u linuxu, bilo koja distribucija.
Imam laptop stari, acer extensa 5620, a sistem debian. On vidi karticu wifi ali kada hoću da izaberem mrežu ne pokazuje mi nijednu mrežu.
To mi se dešavalo i sa jednim drugim laptop-om sličnog godišta kao što je ovaj samo je dell latitude mislim 620 (ne sećam se tačno) i sistemi opensuse i centos, samo što na njemu nisu videli uopšte wifi karticu.
Na ovom laptopu vidi karticu , sve je kao ok, samo ne vidi nijednu mrežu. Malo sam pogledao na netu video neke cake, probao ali nije mi funkcionisali kao njima.
Pa pomislih možda ovde neko iskusniji ima rešenje za takav problem.
Hvala unapred.
nisam puno vičan u korišćenju linuxa ali želim da naučim.
Zato isprobavam rasne distribucije i učim se u radu na njima.
E sada, imam problem da wifi neće da mi radi u linuxu, bilo koja distribucija.
Imam laptop stari, acer extensa 5620, a sistem debian. On vidi karticu wifi ali kada hoću da izaberem mrežu ne pokazuje mi nijednu mrežu.
To mi se dešavalo i sa jednim drugim laptop-om sličnog godišta kao što je ovaj samo je dell latitude mislim 620 (ne sećam se tačno) i sistemi opensuse i centos, samo što na njemu nisu videli uopšte wifi karticu.
Na ovom laptopu vidi karticu , sve je kao ok, samo ne vidi nijednu mrežu. Malo sam pogledao na netu video neke cake, probao ali nije mi funkcionisali kao njima.
Pa pomislih možda ovde neko iskusniji ima rešenje za takav problem.
Hvala unapred.