Šta je novo?

Problem sa wifi-em na Acer laptopu

Shrapnel

Cenjen
Učlanjen(a)
23.03.2010
Poena
159
Kupio sam nedavno laptop ACER Aspire V3-531G-B9604G50Makk.
Instalirao sam na njega win7 ultimate x64. Ali problem je taj sto ne mogu da ukljucim wifi.
Probao sam onu kombinaciju tastera F3 + Fn i nista, skinuo sam neke drajvere za wifi (sa drugog laptopa), sa sajta notebook-driver. com pa preko fleske instalirao:
- Wireless Display driver Intel 3.1.26.0
- Wireless LAN Broadcom 5.100.82.112
- WiMax driver Intel 7.0.1010.26 i nista i dalje ne mogu da ga ukljucim preko one kombinacije tastera.
Imate li neki predlog?

Moj je Broadcom. Tako da sam te drajvere i skinuo, instalirao i opet ne moze da se konektuje... :(
Nije mi jasno zasto proizvodjac nije napravio i ono dugmence za wifi! :mad:

Odatle sam ih prvi put i skinuo... :)
Ali ok, probacu ponovo reinstal/instal.
Kad ih obrisem, kojim redosledom idem sa instalacijom?
Jel ovako - 1. wireless LAN, 2. wireless display, 3. wimax?

Poslednja izmena:
Da, da, naravno.
Medju njima je ostao i taj wimax, pa sam mislio da i on mozda treba da se instalira, ali ok, izbrisacu ga, nikakav problem.

Pobrisao sve te prethodne drajvere, instalirao ponovo samo wireles LAN, restartovao komp i dalje ista stvar, ne radi. :S:
Tj. ne moze da se ukljuci sa onom kombinacijom fn+f3.

Ovde gledas koji ti je čip za wireless

11111111.PNG

Posle na google kucaš ime čipa i koji hoces windows u mom slučaju "Atheros AR9485 windows 8 x64 driver" to je samo primer.

Nigde nisam nasao da pise Atheros, samo Broadband. :smoke:

Koju god opciju izaberem pise mi "Internet connection lost. Try again later." :(

Shrapnel obrisi drajvere od WLAN-a, instaliraj drajvere od TouchPad-a, pa ponovo instaliraj wifi drajvere. Nadam se da ce ovo rijesit problem.
Muka me je natjerala da na ovaj nacin uspjem rijesit problem s' wifi-em, nije funkcionisalo FN + F3 iz istog razloga sto nisam instalirao drajvere od touchpad-a sa supporta (i ako sam smatrao da je to windows 7 odradio uspjesno).

Probaj, ne gubis nista. :)

E pa ljudovi moji, konacno sam namestio taj dammit wifi! :happy::banana:
Ipak su bili u pitanju Atheros drajveri. :S:
A kako sam otkrio na kraju... U medjuvremenu sam guglao u isto vreme i nadjoh na jednom sajtu lika koji je imao isti problem.
Jedan mu je predlozio da uradi ovo
"You need to go into Control Panel>Device Manager and scroll to Network Adapters. The wireless will be there, so right click it, go to Properties and then click the Details tab. Scroll to Hardware IDs and take a note of the four characters which follow VEN for Vendor and also the four following DEV for Device.

Go to http://www.pcidatabase.com and input those characters in the two relevant boxes and follow the trail to the right driver. When you find the list of the Vendor's drivers, they aren't in order so use your browser's Find facility to track the Device details."
Uradim ja to, odem na taj sajt, ukucam i za device mi izadje

0x0034 802.11a/b/g/n, BT4.0+HS 0x168C Atheros Communications Inc.
a za vendor

Vendor Id Vendor Name
0x0402 Acer aspire one
0x168C Atheros Communications Inc.
Izbrisem one Broadband drajvere, pokrenem instalaciju Atheros i samo su pocele crtice signala da se pojavljuju u desnom delu taskbara... :Klanjanje
U svakom slucaju, svima veliko HVALA na pomoci, sugestijama... cheers

Poslednja izmena:
Da ali na Drivermaxu mi je uvek pisalo "Connection lost. Try again later", verovatno je trazio internet konekciju jer mi je samo to izbacivao kad bih izabrao neku opciju.
Ja sam skinuo ove, koliko vidim, oni su iz marta meseca prosle godine.
Atheros 10.0.0.38 40.0 MB 03/29/2012
Ok, skinucu i te najnovije sto si mi postavio. ;)

Darkodar, ovo su ti izgleda drajveri za verziju windowsa 8.1. Tako pise na folderu kad sam ga otvorio.

Nazad
Vrh Dno