Šta je novo?

Problem sa web cam na MSI CR610

Death walker

Slavan
Učlanjen(a)
25.07.2005
Poena
304
U device manageru lepo ocitava kameru da je instalirana sa najnovijim driverima, a kada treba da se pokrene nista ne reaguje. Primer skype-a krene da ucitava i registruje je ali nece da se pokrene. Pomagajte ljudi ne mogu se cujem sa ribom sa Filipina oce me ostavi :'(

Jesi li siguran da je dobar drajver instaliran i da li si probao sa nekim drugim softverom (MSN npr.)?
Naravno pretpostavljam da ti je do sada radila kako treba i da je nisi hardverski iskljucio :)

@Death walker

Imaš li na MSI neki softver specijalizovan za pokretanje kamere pa da proveriš da li se onda vidi jer problem može biti i do Skype

Da li sa sajta moze da skine neku free verziju koja odgovara tom tipu laptopa?

Nisam pronasao niti jedan program za pokretanje kamere. Normalno je ve ocitava kao da 'radi' a kad treba stvarno da radi nece uopste da se pokrene. Nisam nista dirao samo j odjednom nije htela da startuje. Da li postoji mogucnost da je crkla?

Ne bi trebalo, mala je mogucnost, probaj da je ukljucis/iskljucis na hardverski taster i da upalis neki alternativni program za webcam cisto da proveris da li ce ti baciti sliku, mozda se samo nesto zabagovalo :)

Ne treba da ti bude frka zbog ribe, to se rešava dodatnom kamerom. Proveri da li se uključuje uz pomoć Fn + još neko F dugme, ako je komp očitava trebalo bi da radi. U skype-u pokušaj da dobiješ sliku na setovanju, tek tada komp koristi kameru 'kako treba'.

Ne vredi ljudi sve sam pokusao, u skaypu registruje je, pokusava da pokrene a onda kaze kao da je koristi drugi program. Skinuo sam i neki program za snimanje ni on nece da je pokrene a isto je registruje. Stvarno vise nisam pametan sta da radim :wall:

Pogledaj u msconfugu (ili u task menadžeru) koji se programi pale sa PC-ijem, možda ima neki koji u pozadini koristi kameru.

Samo mi ne spominji servis, slao sam ga zbog prekida pri punjenju, vratili mi ga za vise od mesec dana. Opasni sam iznerviran :mad:

Dižem temu iz mrtvih ali imam rešenje za problem.
Nabasao sam na ovu temu dok sam tražio rešenje problema koje odgovara opisu iz prvog posta. Isti laptop je u pitanju.

Dakle, kamera je prisutna u Device Manager-u, ali kada se pokrene bilo koji program koji pokušava da pristupi kameri dobija se informacija ili da drugi program koristi kameru ili da je problem u komunikaciji sa istom.

Problem sam rešio instalacijom Firmware-a za kameru koji sam skinuo sa ovog linka:

http://za.msi.com/product/nb/CR610.html#/?div=Firmware&nbos=

Nadam se da će i drugima pomoći...

ej nije me sramota da priznam da za ovu zafrkanciju prvi put cujem a onda sam bolje pogledao model laptopa ;)))

Dižem temu iz mrtvih ali imam rešenje za problem.
Nabasao sam na ovu temu dok sam tražio rešenje problema koje odgovara opisu iz prvog posta. Isti laptop je u pitanju.

Dakle, kamera je prisutna u Device Manager-u, ali kada se pokrene bilo koji program koji pokušava da pristupi kameri dobija se informacija ili da drugi program koristi kameru ili da je problem u komunikaciji sa istom.

Problem sam rešio instalacijom Firmware-a za kameru koji sam skinuo sa ovog linka:

http://za.msi.com/product/nb/CR610.html#/?div=Firmware&nbos=

Nadam se da će i drugima pomoći...

Meni je pomogao hvala :)

Nazad
Vrh Dno