Šta je novo?

Problem sa WDom.Pomoc!

fat_cat

Slavan
Učlanjen(a)
24.05.2008
Poena
304
Ovako..U pitanju je kompjuter od devojke koji je radio bez problema do juce kada se samo restartovao.Nakon toga,vise ne moze jednostavno da se upali.Krene da podize Windows,dodje do Loading stranice i restartuje se.I tako u krug.

Pokusao sam da taj hard disk povezem na drugi kompjuter gde je instaliran Windows XP.Da ga koristim kao dodatni hard disk,ali on je i tu pravio probleme.Ni na tom kompu mi nikako nije dozvoljavao da podignem windows.Ni safe mode,ni nista.U pitanju je WD3200aaks disk,sa windows 7icom.

Podaci su na njemu,na D particiji uglavnom,koje je resenje?

Kontam da je doslo do neke opasne softverske greske,jer ne vidim drugog razloga da hard koji je star manje od 2 godine pravi nekakve druge probleme.Btw,kada upalim komp,BIOS ga prepoznaje,ali ***.

Hvala unapred na pomoci.

Poslednja izmena:
Ohoho i dosta noviji hardovi mogu da crknu ko licne. Moj ti je savet da prikačiš taj hard na drugi računar kao sekundarni i ako možeš bekapuješ sve što ti je neophodno. Onda obriši particije koje su na njemu i formatiraj. Ako zaglavljuje pri formatiranju onda je otišao na kajsiju. Obavezno ga testiraj da vidiš ima li bad sektora.

Edit:

Videh sad da si probao sa drugim računarom. Kada je nakačen da li prikazuje normaljno naziv diska u biosu ili prikazuje kuke, kvake, dolare?

Poslednja izmena:
To sam i uradio,ali jednostavno mi on ne dozvoljava da podignem windows na tom drugom kompu.U tome je i problem,sto ne mogu da pristupim HDDu na normalan nacin da bi podatke backupovao.

moze da prijavljuje u biosu normalno i ako mu je jedna od glava losa, ja mislim da se ovde radi o bad sectorima i to mnogo njih usled crkavanja glava.

Skineš Hiren's BootCD i pokreneš WD Data LifeGuard Diagnostic.
Pustiš ga da odradi Quick i Extended test i vidiš da li može da popravi greške.

Skineš Hiren's BootCD i pokreneš WD Data LifeGuard Diagnostic.
Pustiš ga da odradi Quick i Extended test i vidiš da li može da popravi greške.

Ako ih ne popravi....gotovo...nema pomoci...

Izvinjavam se sto upadam u temu ali imam slicnih problema sa mojim HDD-om...

Pokrenuo sam quick test u WD Lifeguard diagnostics utility-ju i na samom pocetku testa kaze cable test: write sector error i to je to ne ide dalje. Probao sam da zamenim sata kabel, ali ista prica.

EDIT
OS Win7 x64, ostatak sistema je u moja masina.

Poslednja izmena:
Kod mene isti problem na sva tri WD diska (2x 2500ks kupljni pre 3 god i 1x 6401aals kupljen pre oko 1 god.). Sata kablovi su promenjeni svi pre par nedelja. DLG sam pokrenuo iz w7.ice x64, skinucu sada i butabilnu cd verziju, pa javljam rezultate kad uhvatim vremena da odradim testove.

ako podaci nisu bitni pravac garancija, ako jesu ne dirati nista.

Kod mene isti problem na sva tri WD diska (2x 2500ks kupljni pre 3 god i 1x 6401aals kupljen pre oko 1 god.). Sata kablovi su promenjeni svi pre par nedelja. DLG sam pokrenuo iz w7.ice x64, skinucu sada i butabilnu cd verziju, pa javljam rezultate kad uhvatim vremena da odradim testove.

U tvom slučaju, pre nego što reklamiraš diskove, prikači ih na drugi računar i tamo pusti DOS verziju WD DLG-a.
Mala je verovatnoća da tri diska imaju probleme odjednom. Više mi deluje kao neispravna MBO.

Odradio sam sve testove uspesno na XP 32bit sistemu, isti racunar. Pa, i meni je bilo cudno, srecom XP stoji u rezervi ;). Pretpostavljam da DLG jos uvek nije 100% kompatabilan sa w7-icom, posto nije podrzan na WD sajtu.

Uspeo sam da vratim sve podatke sa Zero Assumption Recovery!A Hdd ide u smece definitivno.

Nazad
Vrh Dno