Šta je novo?

Problem sa WD6400AAKS

fortes

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2006
Poena
319
HDD je radio nekih mesec dana bez problema,a onda prilikom reinstalacije Windowsa jednostavno nestao iz operativnog sistema.Tj ima ga ali kao RAW i ne može da se formatira.
Sve podatke sa njega sam vratio do poslednjeg kb-a,bez ikakvih problema,ali ne mogu više ništa da uradim sa njim.Menjao sam kablove i SATA i za struju bez rezultata.BIOS ga vidi najnormalnije.Druga dva hdd-a rade normalno.
Da li ima svrhe da pokušavam sa nekim softwar-om(i kojim) da ga formatiram ili da vraćam disk?

1.Isprobaj mašinu samo s njim (otkači ostale hdd-ove), pa vidi da li možeš da ga formatiraš.
2.Probaj ga na nekoj drugoj mašini.

Ako se i dalje isto ponaša - reklamiraj ga.

Uspeo sam da ga formatiram sa nekim free programom,potražio sam bad sectore i nema ih(barem vista tako kaže),ali mi recimo piše da je recycle bin za taj hdd corrupted kad kliknem na njega.
Koji program za dijagnostiku da koristim,jer ovde definitivno nešto nije u redu i ne usuđujem se da prebacim bilo šta od podataka na njega?
Verovatno ću ga nositi na reklamaciju,ali voleo bih konkretno da znam šta je problem.

Da nisi mozda cackao nesto po disku sa Partition Magic-om?
Testiraj disk sa WD-ovim DLGDIAG software-om i vidi da li ti prijavljuje greske.
Ako prodje Quick i Extended test bez gresaka (Error code 0000) utepaj mu particije sa FDISK-om, napravi novu FAT32 preko celog diska i lupi DOS format.
Posle ovoga mozesh da ga formatirash iz Win-a u NTFS ili shta ti vec treba i radice k'o nov. :d

Poslednja izmena od urednika:
Da nisi mozda cackao nesto po disku sa Partition Magic-om?
Testiraj disk sa WD-ovim DLGDIAG software-om i vidi da li ti prijavljuje greske.
Ako prodje Quick i Extended test bez gresaka (Error code 0000) utepaj mu particije sa FDISK-om, napravi novu FAT32 preko celog diska i lupi DOS format.
Posle ovoga mozesh da ga formatirash iz Win-a u NTFS ili shta ti vec treba i radice k'o nov. :d

Nisam koristio Partition Magic ni ništa slično.
Probaću taj WD software.
Hvala

Može ceo (600GB) u FAT32 - ???

Naravno da ne ali kad FDISK pita da li zelis ceo disk da bude jedna particija, samo potvrdish sa "Y" i to je to. Posle restarta samo format, sacekas i to je to. :wave:

FAT32 moze do 2TB pa sto ne bi mogao 600GB? Drugo je pitanje da li ce mu to nesto znaciti.

Neće.Iako je prošao dlgdiag test,kao i sve prethodne.Jednostavno iz nekog razloga ne može da se formatira u ntfs ni iz windowsa,ni iz DOS-a ni sa butabilnog diska za vistu.A kad se formira preko drugih programa nije funkcionalna.
Neću više da gubim vreme sa tim,vraćam na reklamaciju.
Hvala svima na odgovorima.

Neće.Iako je prošao dlgdiag test,kao i sve prethodne.Jednostavno iz nekog razloga ne može da se formatira u ntfs ni iz windowsa,ni iz DOS-a ni sa butabilnog diska za vistu.A kad se formira preko drugih programa nije funkcionalna.
Neću više da gubim vreme sa tim,vraćam na reklamaciju.
Hvala svima na odgovorima.

Jel si probao FDISK?

Nazad
Vrh Dno