Šta je novo?

Problem sa WD SATA diskom

cipacar

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
301
Problem je sledeci:

Na disku sam imao instaliran windows Vista. Zatim sam na drugu particiju krenuo da instaliram windows XP (znam da treba XP pa Vista, ali eto...), i pri prvom restartu mi se zaglavio komp. Znaci komp krene da ucitava hardver, ucita grafiku, ram memoriju, opticke uredjaje, i kada ucita HDD samo se zaglavi. Ne mogu ni u bios da udjem niti da bootujem sa diska. Isto se desava i kad disk ukopcam na neki drugi kompjuter.

U pitanju je Western Digital SATA HDD. Maticna ploca je Asus P4B800-SE.
Jest da sam siguran da nije do ploce, ili ostatka konfiguracije, jer mi sve radi kad iskopcam taj disk.

Ako je neko naisao na slicne probleme, ili ima rjesenje za ovaj problem, neka mi javi. Hvala.

P.S. U attachu je prikaz ekrana kad se zaglavi komp.

Prilozi

• slika.JPG
    slika.JPG
    163.3 KB · Pregleda: 141
Umro

Problem je sledeci:

Na disku sam imao instaliran windows Vista. Zatim sam na drugu particiju krenuo da instaliram windows XP (znam da treba XP pa Vista, ali eto...), i pri prvom restartu mi se zaglavio komp. Znaci komp krene da ucitava hardver, ucita grafiku, ram memoriju, opticke uredjaje, i kada ucita HDD samo se zaglavi. Ne mogu ni u bios da udjem niti da bootujem sa diska. Isto se desava i kad disk ukopcam na neki drugi kompjuter.

U pitanju je Western Digital SATA HDD. Maticna ploca je Asus P4B800-SE.
Jest da sam siguran da nije do ploce, ili ostatka konfiguracije, jer mi sve radi kad iskopcam taj disk.

Ako je neko naisao na slicne probleme, ili ima rjesenje za ovaj problem, neka mi javi. Hvala.

P.S. U attachu je prikaz ekrana kad se zaglavi komp.

Umro ti je taj disk najvjerovatnije! A da se okanete tih Wd diskova u zadnje vrijeme nisu baš na dobrom glasu! Bolji su Hitačiji i Seagateovi! Još bi bilo i korisno kad bi napisao koja je konfa!

Da li si pravilno podesio jumper-e na WD-u? Probaj i da iskljucish ostale uredjaje...

Poz:wave:

Poslednja izmena:
Najverovatnije da je disk odsvirao svoje mada nebi bilo lose da ga odneses u servis.

Evo pre par dana sam uzeo WD 250Gb sata2, ploca P4P800dl, jumper sam postavio na sata150 mod ubacio u komp i isti problem kao kod tebe, zaglavljivanje na boot-u!
Skinuo jumper - sve radi savrseno...

Meni se desilo da sam instalirao drugi OS i da posle toga komp nije hteo da se bootuje posle post ekrana.Resio sam tako sto sam ponovo instalirao sata drajvere sa floppy diska!Sledeci put je poleteo

Hvala vam svima na pomoci. Problem sam rijesio jos prije par dana, pa ajd da sad i razrijesimo to sto je bilo.
Na disku su bile kreirane dvije aktivne particije, i bios nije znao sta da cita.Zato se uvijek zaglavljivao kada prepoznaje disk!
Rijesenje problema je da se disk ukopca nazivo na sistem preko externog sata konektora, i tada ga sistem prepozna. Nakon toga jedan format rijesava sve probleme.

Nazad
Vrh Dno