Šta je novo?

problem sa WD diskom

najgori_id

Slavan
Učlanjen(a)
20.09.2005
Poena
301
Nakon reinstalacije sistema desilo mi se da su mi se izgubili nekih 80% video fajlova. Neki nisu, iz istih foldera, tako da ne bi trebaloi da su u pitanju kodeci.
A da nije nesto do Windowsa? Fajlovi su bili u dv avi, i dalje se gube. Nakon cekiranja diska nisu prijavljeni bed blokovi.
Vrlo mi je bitno i hitno. Unaprijed zahvalan

Moras malo bolje da formulises pitanje i da objasnis razumljivije o cemu se radi da bi neko mogao da ti pomogne....

Sve se desilo nakon sto sam reinstalirao Windows. Na WD hard disku od 200 GB, 80% video fajlova su postali necitljivi na bilo kom plejeru. Windows ih dakle vidi ali ne moze da cita. Ti video fajlovi su u dv avi formatu. U medjuvremenu, gubio sam i dalje neke video fajlove, jednom je sistem trazio prilikom restarta da se ta particija cekira, medjutim nije pronadjen ni jedan bed blok, to nisu pronasli ni neki programi za testove, pa stvarno ne znam sta bi moglo biti, kodeci ne bi trebalo da su jer ipak neki fajlovi rade. Vrlo mi je bitno i hitno. Unaprijed zahvalan

99% je do kodeka. To sto neki rade, nije merilo da ce svi drugi raditi, pogotovo ako posle reinstalacije Win-a nisi instalirao neke dodatne kodeke...

Slazem se sa kolegom, Bozic Batom, da je do kodeka i i cuo sam da WD od 200Gb imaju neku fals seriju i poja preporuka je da se ne kupuju HDDovi preko 120Gb.

Megahost je napisao(la):
Slazem se sa kolegom, Bozic Batom, da je do kodeka i i cuo sam da WD od 200Gb imaju neku fals seriju i poja preporuka je da se ne kupuju HDDovi preko 120Gb.

Kakva nebuloza...Ne kupovati Hardove preko 120GB...!!!

Vas problem je taj, sto ako je pre formatiranja i Instalacije sistema, Vas Hard bio formatiran na Fat32 , a posle instalacije mozda ste greskom prebacili na NTFS i kao takav, NTFS ima kriptovanje podataka i obicno izbrise video fajlova tipa .avi i nedaje im extenziju, te morate iste da nadjete po hardu i dodelite im odgovarajuce extenzije...

Meni se tako jednom dogodilo...

I ja sam imao slicnih problema (na wdc wd800jd) i to u fazonu kada udjem u folder gle su video fajlovi explorer pocne da puca veci deo tih fajlova nisam mogao da pustam iz wmplayera i mv2 playera vec samo iz bs playera a u foldere sam ulazio preko total comandera. Norton win doctor, disk doctor i defragmentacija, kao i ponovna instalacija svih kodeka i drajvera za graficku je resila stvar

Vrh Dno