Šta je novo?

Problem sa voltazom procesora

Ivan176_83

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
319
Bios voltaza procesora 1.39V ,varira od 1.37V do 1.40V, se poklapa samo prvi put kada u biosu podesim default voltazu i snimim ga da zapamti, tada mi cpu-z isto prijavljuje variranje od 1.37V do 1.40V ,indenticno sa biosom!!! Ali problem nastaje kada racunar sledeci put palim i bez ulaska u bios cpu-z mi prijavljuje variranje od 1.39V do 1.43V !!! I tako ostaje dok nesnimim opet bios koji i dalje prijavljuje 1,39V defaul voltazu!! U cemu je problem ???

Pa neznam tacno mogu ti samo reci par mojih desavanja

1-Skini ako nisi zadnju verziju CPU-Z 1.36 pa probaj
i
2-Ako imas stvarno sve gore navedeno u MOJA MASINA -to napajanje je solabo
govorim ti iz linog iskustva posto sam isto dobio uz kuciste 410w i pri svakom 2-3em
podizanju sistema resetovao mi se komp ubacio sam CodeGen Dual 12+ 550w i problemi su odmah nestali
dok to napajanje Chieftec 410w kod drugara radi odlicno sa manje komponenata

pa onako cisto probaj bilo koje drugo napajanje i vidi dali ce i onda da varira

naprimer Sem2800+ 2Ghz v1.392 i ni makac ni za 0.001 mislim da bi tako trebalo radi

ako uradis oda dve stvari gore navedene i ostane isto ondah ce morati nekog iskusniji od mene da pitas za pomoc od mene

pozzzz......

to variranje najverovatnije nema veze sa napajanjem, koliko sa losom naponskom jedinicom na ploci. ja sam imao isti problem sa asusom, ali kazu ljudi da je msi po tom pitanju jos gori.
mene su u servisu ubedjivali da je do napajanja, pa smo probali i sa chieftec i sa lc power i bilo je podjednako lose.
ako si u mogucnosti, probaj sa drugom plocom, abit ili gigabyte, cisto dijagnostike radi.

sto se tice tog podizanja napona, jel tvoj procesor podrzava dinamicki Vcore?

ako nemas problema u smislu pregrevanja procesora verovatno da nece biti ni drugih posledica.

Probao i sa drugim napajanjem od 420 i opet isto!! Izgleda da si u pravu! Moja ploca podrzava dinamicki rad procesora i voltaze u biosu ali kakve to ima veze sa voltazom??

Probao i sa drugim napajanjem od 420 i opet isto!! Izgleda da si u pravu! Moja ploca podrzava dinamicki rad procesora i voltaze u biosu ali kakve to ima veze sa voltazom??

Kojim napajnjem od 420W,da nije opet chieftec,tebi je kuciste puno ko brod,i trebao bi stvarno da razmisljas o nekom malo kvalitetnijem napajanju.😉

Poslednja izmena:
Aj ti da probas da poiskljucujes optike, jedan hard, Sky star... Sve sto mozes i onda probas. Tako ces eliminisati napajanje

tesko da ce napajanje toliko da podbaci... ipak je to do ploce a u sustini i nije to neko veliko variranje

Spacemaster je napisao(la):
Samo napajnje ko napajnje je krs.Resio problem ili ne sa toliko stvari u kucistu trebalo bi da razmislja o nekom kvalitetnijem i jacem napajanju.
Znam je sve to... Trebalo je o tome jos ranije razmisljati. Ovo sam samo rekao da da rastereti PSU da vidi hoce li se opet isto desavati ili ne. Novo PSU?! Definitivno!

sve tri asus ploce koje sam imao dosad daju brljav napon, evo kakva su moja iskustva:
-uvek je malo visi Vcore nego sto treba (dobro je za OC, ali se javlja i pregrevanje)
-osciluje, (ja nisam imao nikakav problem, citao sam da su se neki korisnici sa pentiumom D imali problem, zbog Vdrop+oscilacije imali su nestabilnost)
-kod ovih novijih ploca sa dinamickom voltazom zbog svega ovoga dobijes na kraju neku brljotinu
(npr. moj procesor treba da bude 1.25V idle, 1.35V max opterecen; a imao sam 1.4 +- 0.05 nevezano za opterecenje)

konkretno, ako nemas problema sa procesorom (nestabilnost i pregrevanje), ne treba da obracas paznju na to.
ako bas zelis da utvrdis da li je ovo u pitanju, probaj sa drugom plocom, kao sto rekoh (GA ili Abit)

naravno, pricu o napajanju necu da ti ponavljam, ovo sto su drugi rekli stoji, ali cini mi se da u ovom slucaju ono nije problem

Nazad
Vrh Dno