Šta je novo?

problem sa visokim zauzecem CPU prilikom gledanja hd filmova

david

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
620
Pozdrav, imam relativno novu konfiguarciju vec par meseci
celeron g1820
bez diskretne graficke
4GB RAm
SDD
i externi hdd i instaliran win 7 Utimatet sp1

Od programa koristim MPC sa mad Vr i Lav filterima, i prilikom reproduckije HD filmova (mkv od 20 gb), zauzece procesora ide oko 60% , dok npr neki mkv (ESIR) ide i do 100%, kao da integirsana grafika ne radi nista, Na pot playeru ide oko 40 %.Spojen mi je komp sa Tvom i desava se da mi secka film, Jel to normalna pojava , jer sam citao da bi trebalo opterecenje cpu da bude nize dosta, da uzmam zasebnmu grafiku ili

hvala

Probaj sa GOM playerom, on bi trebao da ide bez seckanja.

Jel ti secka i kada pustas preko pot-a? Izaberi u podesavanjima za render VMR 9 Renderless... umesto madvr, on nije nesto potreban za kvalitetne ripove.

Poslednja izmena:
Pot player cini mi se radi ok, al mi je bolja slika preko mpc i madvr.Generalno mpc i mad vr ne secaju i sa zauzecem od oko 60 %,70% ali kad dodje do 100% onda stucne.(ali me cudi toliko visoko zauzece cpu(
Citao sam ranije da, bez nekih posebih setovanja ,bi ova konfiguracija trebalo da izgura madvr sa osnovnim podesavanjim, ipak mislim da je nesto do drivera , jer mi se desava da mp4 obican od 300 mb u full screenu ne tece glatko, dok sa hd filmovima od 15 gb radi ok.

Da li si uključio neki post procesing slike? To ume da pojede cpu.

Sa GOM sam pustao filmove na Celeron Socket 478 na 2ghz i 624 ddr1mb ram u 720p bez seckanja.
Potraje dok udje ali kada krene ide bez seckana ili kasnjenja zvuka, procesor zakucan na 100%
kada film krene svaka komanda kasni po 1 minut ali film ne secka.
I nije bilo pre 10 godina vec dana, poslednji gom, komsija zapeo da odgleda Riddick (2013) koji je video kod mene.
Pomucih se da mu nadjem nesto sta ce da pusti da to radi i GOM ispade dobitna kombinacija, ni ja nisam verovao da moze.

Poslednja izmena:
evo par setovanja, ovo poslenje m nesto ne menja zauzece cpu, sta god da odaberem

Prilozi

• madvr1.jpg
    madvr1.jpg
    38.3 KB · Pregleda: 77
  • madvr2.jpg
    madvr2.jpg
    59.5 KB · Pregleda: 79
  • madvr3.jpg
    madvr3.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 70
  • madvr4.jpg
    madvr4.jpg
    68.4 KB · Pregleda: 71
  • madvr5.jpg
    madvr5.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 72
Mozes i sa pot-om da koristis madvr, vidi kako se sa njim ponasa.

Mad Vr ti ne treba, evo 4K GOM tera i procesor i graficku i radi bez problema.

Screenshot (93).jpg Screenshot (95).jpg

Sa VLC zakucano stalno na 24fps isto radi dobro.

Screenshot (98).jpg Screenshot (99).jpg

Prilozi

• Screenshot (100).jpg
    Screenshot (100).jpg
    173.1 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Sa WMP radi najbolje ide 60fps..

Screenshot (102).jpg Screenshot (104).jpg

Za tvoju konfiguraciju ipak mislim da gom ce najbolje raditi.

Ma radi i mpc odlicno, samo je madvr zahtevniji za tu konfiguraciju. Da ima neku diskretnu graficku verovatno bi bolje pustalo, ta integrisana ne znam da li moze da se namesti da rastereti malo procesor.

Aj jos jednom obnovimo > Ne zavisi od playera pustanje filma.
Sve je do decodera i rendera (i ostlaih stvari ako se koriste).

Koliko videh iz testiranja, GOM uposli i graficku i procesor na makimalu.
Kada sam pustao onaj film 720p na onom prastarom intelu, komp je bio neupotrebljiv
ali film je i dalje isao glatko.
Covek mi kaze da je odgedao film do kraja, nije mogao nista da radi na kompu dok se nije zavrsio.

juce npr hd film 1080 (esir) mkv , mpc sa madvr na nekih 54 % , ali cini mi se da nije dobro sinhronizovan zvuk sa slikom,probacu jos par setovanja, hvala u svakom slucaju

Ako grafička karta podržava hw dekodiranje, onda podesite da se koristi. Uglavnom to je DXVA. Isključite post processing, deinterlace i poboljšivače slike.

Jesi probao CTRL+J dok ti ide film u MPC-HC i madVR? Dobićeš statistiku koja pokazuje gde je "usko grlo", rendering times, render/decoder/upload queue itd.

Nazad
Vrh Dno