Šta je novo?

Problem sa virtual dub programom

nil80

Čuven
Učlanjen(a)
10.02.2003
Poena
604
Cao svima

Snimio sam preko tv karte (pctv) neke spotove posto kvalitet nije zadovoljavajuci pokusao sam da obradim spot preko virtual dub programom ali kad prebacim spot u virtual dub dobijem sledecu poruku

Couldn't locate decompressor for format "DX50" (unknown)
Virtual Dub requires a Video For Windows (VFW) compatible codec to decompress directshow codecs, such as those used by windows media

od kodeka imam divx 5.03

Ima li neko neku ideju ocemu se radi?
Ili neki predlog kako da obradim filmove koje snimim preko TV karte?

Vidi ovako ja sam imao tu zezalicu. :) Stvar je u sledecem a ne pitaj me zasto jer pojma nemam! garantovano si imao instaliran pre toga neki od onig MEGA PACK CODECA (Nimo codec pack, Ace Mega pack ....) E sta se desava.

kada bih recimo snimao sa TV bilo sta i rekao programu koji sam koristio za capture da koristi za kompresiju DivX codec i to sa setovanjem (1 pass quality b..) film bih mogao da gledam medjutim kada bih ga zeleo otvoriti u Virtual Dub-u dobijao sam tu ISTU PORUKU! kada bih stavio konstantan Bit Rate u DivX kodeku sve bi bilo Ok. Onda sam na video koji bih snimio sa setovanjem (1 pass quality b...) uradio prosti desni KLIK i Properties i gle cuda!

Video compresion: ANGEL POTION

hahahahahaha. To ja zovem NIT LUK JEO NIT LUK MIRISAO! :)

E onda sam lepo samo DEINSTALIRAO codec ANGEL POTION i sve je bilo OK! Snimci koji su mi bili snimani u 1 pass qualitu b... su prepoznavani kao klasican DivX codec i tako dalje...

Moj savet!

DEINSTALIRAJ ANGEL POTION i pokusaj ponovo sa snimcima koje si vec napravio!

Ajde javi taman jel i kod tebe to uspelo!

Pozdrav!

E ovo sto si ti rekao je ospelo samo sam deinstalirao onaj kodek i sve je radilo kako treba
Puno ti hvala!!!!!

E i samo jos jedno pitanje ako moze. Jesi li ti obradjivao filmove snimljene sa tv karte ako jesi kazi mi da li si uspeo posle taj snimak da obradis toliko da bude priblizno kvalitetu divx-a tj da slika bude jasna bez malih kvadratica koji se naziru u pozadini?

Nazad
Vrh Dno