Šta je novo?

Problem sa ventilatorom kulera posle zamene procesora

mean_machine

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2006
Poena
350
Posto sam ubacio nov procesor, ventilator nece da se vrti na CPU_FAN i na CHA_FAN3. Radi na CHA_FAN1 i CHA_FAN2. Proverio sam CPU_FAN i CHA_FAN3 sa 7cm ventilatorom (ide uz AMD kuler) i on se vrti bez problema na maksimumu.

Jel neko ima pojma sta se desava i kako se ova glupost otklanja?

Zadnji BIOS flesovan.

Premalo informacija. Koja ploča, koji CPU bio a koji je sada, BOX kuler ili aftermarket/kombinovani... Ne vrti se uopšte ili se uključi mnogo kasnije...

Mozda je zbog kontrole. Razni ventilatori imaju razlicite donje granice napona na kojima rade. Vecina je na nekih 7V minimum.
Probaj da iskljucis svu kontrolu i ostavis ih na 12V, odnosno max.

Premalo informacija. Koja ploča, koji CPU bio a koji je sada, BOX kuler ili aftermarket/kombinovani... Ne vrti se uopšte ili se uključi mnogo kasnije...

Pise u "Moja masina" sta je u kompu.

Dakle ploca je Asus M5A97 R2, pre je bio FX-6300 sad je FX-8300, kuler je LC-CC-120. Ne vrti se uopste na dva od cetiri prikljucka na ploci.

Mozda je zbog kontrole. Razni ventilatori imaju razlicite donje granice napona na kojima rade. Vecina je na nekih 7V minimum.
Probaj da iskljucis svu kontrolu i ostavis ih na 12V, odnosno max.

Ajde probacu u BIOS-u da stavim na turbo. Nije mi jasno zasto zbog promene procesora se desio ovaj problem. Dakle par minuta pre zamene procesora sve je bilo okej. Jedino ako je nesto u BIOS-u se promenilo po ubacivanju novog procesora.

ne pomaze ni jedan preset za kontrolu,svi oni imaju minimume,samo da ugasis kontrolu venta,znam da zvuci kao da ces da ugasis vent ali u stvari tako gasis obaranje napona na tim pinovima tj pinovi uvek davaju full 12v i ventilator radi na maksimumu.

Do ventilatora je. Sad je proradio izgleda da ima prekid pri odredjenom savijanju kabla. Zato nije hteo da radi na poslednja dva fan headera. Sad radi.

Nazad
Vrh Dno