Šta je novo?

problem sa velicinom fajla

• Začetnik teme Začetnik teme gruica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gruica

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
309
ljudi imam jedan cudan problem
uzeo sam igricu na dvdu ciji je image fajle 4.6gb
moram ga kopirati na desktop jer za pokretanje igre moram iskljuciti sve romove
e sada kada hocu da ga kopiram on mi kaze da je velicina fajla 70GB!! i da nema mesta na hardu
cuo sam da je problem sto je maksimalna velicina 4.4 gb
shta da radim

Ako ti je particija formatirana kao FAT32, onda je u tome problem, pošto on ima ograničenje od 4GB po fajlu. Preporučujem ti da konvertuješ particiju u NTFS, to će ti rešiti problem. Operacija je prilično brza i bezbolna, podržana u samom XP-u. Bilo je već reči o ovome na forumu, trebalo bi lako da nađeš thread, komanda se zove "convert".

Pa sad, da li je "bezbolna", neka lupi search, mislim da je bolje da formatira...

Zasto nije bezbolna? Dovolno je da otkuca convert bla bla bla u konzoli u pusti ga da zavrsi.

hvala vam na pomoci
uspeo sam da kopiram:banana:

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Zasto nije bezbolna? Dovolno je da otkuca convert bla bla bla u konzoli u pusti ga da zavrsi.
Bilo je price da pri takvom "zahvatu" pri konverziji moze doci do "gubljenja" fajlova.

dr.Tiristor je napisao(la):
Bilo je price da pri takvom "zahvatu" pri konverziji moze doci do "gubljenja" fajlova.
Ja ne znam nikoga ko je tako ostao bez podataka.
Svi koji su kukali da im se nešto zeznulo su obično koristili Partition Magic.

Sličan problem sam imao kada sam narezivao jednu igru koja staje na 1 CD (ponavljam: CD). Na tom CD-u je bio jedan fajl veličine 3.53GB :trust:

Nazad
Vrh Dno