Šta je novo?

problem sa v9950ge

milos777

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2004
Poena
304
Naime,kartica na fabrickim podesavanjima(400,702)radi kako treba,ali kad joj promenim takt memorije,makar i za par mhz-a nastaju problemi.Na primer u 3d marku 2003 u drugom testu umesto standardnih 34fps dobijem 12.Isto tako primetio sam da power strip uopste ne prepoznaje takt procesora i memorije,kao jos i neki programi za ok.I u samom windowsu je slican problem,kad promenim vrednosti restore default se ugasi i vracanje u prvobitno stanje se malo iskomplikuje.Sledeca stvar je da je kartica potpuno ispravna,provereno na drugom racunaru,dakle nista od gore navedeng i sasvim se lepo overklokuje.Pretpostavljam dakle da je stvar u mojoj ploci,ili nesto ne podesim kako treba,a mozda je cak i do napajanja
Pomozite
mb chaintech 7vjl kt333
xp1700
512mb kingstone333

milos777 je napisao(la):
Naime,kartica na fabrickim podesavanjima(400,702)radi kako treba,ali kad joj promenim takt memorije,makar i za par mhz-a nastaju problemi.Na primer u 3d marku 2003 u drugom testu umesto standardnih 34fps dobijem 12.Isto tako primetio sam da power strip uopste ne prepoznaje takt procesora i memorije,kao jos i neki programi za ok.I u samom windowsu je slican problem,kad promenim vrednosti restore default se ugasi i vracanje u prvobitno stanje se malo iskomplikuje.Sledeca stvar je da je kartica potpuno ispravna,provereno na drugom racunaru,dakle nista od gore navedeng i sasvim se lepo overklokuje.Pretpostavljam dakle da je stvar u mojoj ploci,ili nesto ne podesim kako treba,a mozda je cak i do napajanja
Pomozite
mb chaintech 7vjl kt333
xp1700
512mb kingstone333

Ukoliko si instalirao sedesetice detonatore slobodno se vrati na Starstorm 56.72 x ili ex i moci cesh da OC-ujesh kartu bez pada performansi.
Jedini problem sa ovim starijim drajverima je mali problemchic sa prikazom i kompatibilnoshcu u nekim novim igrama kao i u openGl-u.

Pozdrav

probao sa 56.72 i sa 45.23 i jos sa par njih
isti problem ostaje

Ne znam sta je ASUS napravio, ali to o cemu ti pises je pravilo kod ovih kartica (i sa aspekta ispravnosti same kartice nije greska ili kvar). Da li se radi o nekom tweaku u BIOS-u ili necem drugom, tek ove kartice nece preko 705 MHz za memaru! Moras da se pomiris sa tim! Ako ti je uteha, stvarno ne gubis mnogo bez tih 50-tak MHz za koliko se po pravilu ostale 5900XT kartice klokuju (~755 Mhz je prosek za ove kartice)

evo prvo,na moje oci kartica je na drugom racunaru isla do 440,780 glatko,sigurno je mogla i vise,
drugo,kod mene nastaju problemi ne samo kad je overklokujem vec i kad je daunklokujem
trece i bez ikakvog cackanja power strip i NVhardpage ne vide takt procesora i memorije,a na onom racunaru na kom je radila
izmene su vrsene upravo pomocu power stripa

Promeni napajanje.
Ili prvo probaj sledece: vezi graficku direktno na izvod iz napajanja, bez koriscenja onog medju konektora sto ide uz nju.

reseno sa vezivanjem kartice direktno na napajanje
trenutno ide na 440,800
hvala
ipak bih da zamenim napajanje,jel bolje neko no name od 450w ili kvalitetnije od 300?

Nedjo je napisao(la):
Ne znam sta je ASUS napravio, ali to o cemu ti pises je pravilo kod ovih kartica (i sa aspekta ispravnosti same kartice nije greska ili kvar). Da li se radi o nekom tweaku u BIOS-u ili necem drugom, tek ove kartice nece preko 705 MHz za memaru! Moras da se pomiris sa tim! Ako ti je uteha, stvarno ne gubis mnogo bez tih 50-tak MHz za koliko se po pravilu ostale 5900XT kartice klokuju (~755 Mhz je prosek za ove kartice)

Nedjo evo kod jedne mushterije koja ima Epox 8rda+ i Bartona 2500 sa Asusom 5900xt, covek je sam montirao kartu, ja sam postavio detonatore starstorm 56.72 x i karta se klokovala na 770 , medjutim kad je on stavio 61.77 detonatore prava katastrofa , kad je OC-ovao kartu na 730, umesto 14000 u 3dmarku 2001 imao je 6000-7000, karta je pokazivala takvo gushenje da to nije normalno, chovek je potrchao da je reklamira, medjutim vratio sam stari drajver koji sam prvo instalirao i sve je bilo OK.
E sad da li je nesto sa Asusovim biosom, samim kartama ili neshto sa kompatibilnoshcu ko bi ga znao, cisto da dodam karta nije htela ni da chuje a kamoli da radi sa Epoxom 8rda+ sa biosom iz decembra , tek kad je stavljen zadnji bios karta je uspostavila normalan rad.

milos777 je napisao(la):
reseno sa vezivanjem kartice direktno na napajanje
trenutno ide na 440,800
hvala
ipak bih da zamenim napajanje,jel bolje neko no name od 450w ili kvalitetnije od 300?

Nema nn napajanje od 450W 😀 Zavisi od tvog budzeta.
Za neke buduce poduhvate nece ti biti dosta ni "najmarkiranije" od 300W.
Ako mozes naci MS 400W ili "LC Power LC6420" - 420W, nisu skupa i OK su.
Ne mesaj LC Power sa kod nas popularnim i jeftinim L&C!

Zaista interesantno!
Ja sam imao navedene simptome na Maercury 400W napajanju i Suttle NF2 plocom!
Iskren da budem nisam probavao na drugoj konfiguraciji (sada je u navedenoj masini Sparkle 5900XT koji ide na 500 za GPu i 760 za memaru!
Moguce je da ASUS "srche" vise struje...

Koliko se secam covek ima Chieftec 360W, trebalo bi da je dovoljno.
Bash bih voleo kad bih stavio bios od druge 5900xt npr "Leadtek FX5900 XT 128MB - Rev 01" ili slicno njemu, sta bi onda bilo.

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Jedan moj poznanik je Asus Fx5900 ge terao 500/800

Ne nije problem u kloku nego uopshteno govorimo o situaciji kad nesto apsolutno unishtava klok.

Nedjo je napisao(la):
Zaista interesantno!
Ja sam imao navedene simptome na Maercury 400W napajanju i Suttle NF2 plocom!
Iskren da budem nisam probavao na drugoj konfiguraciji (sada je u navedenoj masini Sparkle 5900XT koji ide na 500 za GPu i 760 za memaru!
Moguce je da ASUS "srche" vise struje...

Moguce je, i to ne vuce samo kartica nego fan(ovi) na njoj!

Nazad
Vrh Dno