Šta je novo?

Problem sa uvlačenjem papira na štampaču

Pikard

Čuven
Učlanjen(a)
29.05.2002
Poena
604
Imam problem sa hp deskjet 610c jeste malo matoriji ali je radio savrseno sve do sada.
Problem je u tome sto "zaglavi papir" prilikom uvlacenja, znaci upali zutu trepcucu lampicu. Kada ga ugasim pritisnem naponsko dugme on normalno izbaci taj papir a da nije nigde ostecen(morao bi da bude ostecen ako zaglavi to jes zapne za nesto).Ovde se desava da ne zapinje za nista ali opet zaglavi.
Da li je neko imao slicnih problema ,a svaka pomoc bi mi koristila.
Hvala unapred

Kada se to dogodi na laserskom stampacu u 99% slucajeva je u pitanju separator papira i on se menja (pritom mora pola stampaca da se rasklopi).

Kada se to desi na inkjetu starom par godina - onda se kupuje novi inkjet :D

Hvala na odgovoru.
Postoji problem vise nisu ni inkjet stampaci jeftini tako da ako nije prevelika potreba nebih ga menjao.Em sto dobijes malo mastila , em punjenje je zeznuto moras da resetujes cip, bla truc.Ali ipak hvala provericu da li je separator.

Ako ne budes nasao posebno separator - mozes da napravis malu egzibiciju tako sto na postojeci zalepis parce gume (koja se izlizala na separatoru zbog cega ne vuce papire kako treba).

Pa kako inkjet štampači nisu toliko jeftini,pa koliko bi trebali da koštaju da bi bili jeftini?

Brate al si ti cicija nisu jeftini pa ranije je pljuskavac kostao vishe nego sad novi laser a ako si toliko vezan za svog ljubimca evo dacu ti besplatan savet :)
naime posle desetogodisnjeg rada ( posto su se ti stampaci tada prodavali ) izlizala ti se kruzna gumica za povlačenje papira a kako treba da rasklopis stampac da bi se ona prepravila da radi, stoga savetujem ti da se odvojis od nekih 20 jevreja koliko kosta u nekom od servisa sredivanje toga ....npr kod mene :) hehehe

Meni nece da uvuce papir,guzva ga u 1 stranu pa pretpostavljam da je slican problem.Stampac je ink-jet ali je star 2 godina i ne bih da kupujem novi.Jel treba da kupim taj separator?

ink jetovi nemaju separator samo gumice na osovini koje vuku papir ...
dr donesi kod mene u servis pa da probamo da ga namestimo shta da ti kazem ...
samo kao sto sam rekao vetj ( a ne volim da se ponavljam ) odbi cenu kertridza od cene noovog stampaca i dobitjes oko 10 tak eura tako da znas koliko vredi tvoje luce ...

Da ne bi puno komplikovao, lepo gumice dobro natopi acetonom, ocisti, pa kolko traje da traje.

da tako nekako i nemoj da pokusavas da otvaras stampac jerbo su pljuckavci napravljeni da se ne otvaraju tj ima jedno 40 zabica od kojih tjesh pola da polomis i onda tek ne valja poso i nemoj acetonom topi gumu :) probaj nesto manje agresivno ...

Najbolje rešenje za čišćenje gumica na svim štampačima je sledeći metod A4 papir 80gr ili teži Nakvasiti (isprskati pumpicom sa veće daljine) tečnošću za pranje prozora i sčekati da se malo osuši da se ne bi pocepao a zatim pustiti praznu stranu na štampu! Postupak ponoviti dva do tri puta. I sve bi trebalo da šljaka kako treba. Drugi metod je da rastaviš štampač zatim malo ošmirglaš gumene valjke nekom sitnom šmirglom a zatim ih očistiš tešnošću za stakla!

Puno uspeha!

to3a je napisao(la):
da tako nekako i nemoj da pokusavas da otvaras stampac jerbo su pljuckavci napravljeni da se ne otvaraju tj ima jedno 40 zabica od kojih tjesh pola da polomis i onda tek ne valja poso i nemoj acetonom topi gumu :) probaj nesto manje agresivno ...
Aaaaa,pa sta sad da radim?!Kkao da ga otvorim a da ne zeznem prskalice?I gde ti je servis?

Nazad
Vrh Dno