Šta je novo?

Problem sa USBom na MA770-UD3

kizanbg123

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2008
Poena
365
Imam problem sa USB flesom Kingston DataTraveler 100 16GB

Data-Traveler-100-16GB-USB-Flash-Disk.jpg

Tacnije kada je na ploci ukljucen AHCI kontroler u Visti kopira sa USBa na kom brzinom 600-700KB/s. Na drugim plocama u Visti i kod mene sa XPom kopira 18MB/s Probao sam drugi DataTraveler 100 od 4GB isto, probao sam sa mojim USBom na jos dve MA770-UD3... ISTO!!! Definitivno su nekompatibilni! Ima li neko resenje sem da iskljucim AHCI :eyebrows:

Siguran sam :). Konkretno kada je ukljucen AHCI kontroler kopira 700kb/s, kada je iskljucen 19000kb/s. Bas sam sad proba da kopiram iso fajl od 8GB i kopira bez problema dok je iskljucen AHCI
Da na pomenem kada kopiram NA usb sa AHCI desava se da ploca iskljuci USB!

Izgleda meni ne radi AHCI kako treba na ploci ili ne valja drajver u Visti. Probao sam sada HD Tach da vidim koliko u stvari gubim na brzini HDDa ako iskljucim AHCI...

Ostao sam u soku :bottle:, bez AHCI je brze nego sa AHCI. Ako ne nadjem novi drajver za Vistu iskljucicu ovo g...o => radice mi USB => i brze ce mi radi Win (razlika se vidi na kilometar kad se iskljuci, poleti komp)

Prilozi

• Bez AHCI.jpg
    Bez AHCI.jpg
    126.5 KB · Pregleda: 56
  • Sa AHCI.jpg
    Sa AHCI.jpg
    124.9 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Čini se da ovo nije nepoznat problem. Imam sličan problem na XP SP2, sa istom pločom. Dobijam grešku "Windows delayed write failed...."
Izgleda da nije problem do Data Travelera već do novijih chip-setova. Koliko sam izGooglao čini se
da ima hot fix, a za početak ću da probam sa SP3 za XP.

Možda je neko imao slično iskustvo, pa može da padne neka konsultacija?

Da odgovorim samom sebi.
U ovom slucaju pogresno spojen USB na front panelu. :wall:
Sa USB na ploci radi bez greske.

:d

^ :D desava se.

Problem je definitivno do drajvera za SATAII. Sad bas i nemam vremena da se mlatim sa tim, ako neko ima resenje (ili drajver) neka javi.

Probaj da snimis nove drivere za south bridge

Poslednja izmena:
:D bi da postoje, na Gigabyte sajtu (kao i na disku) za Vistux64 ili Win7x64 imaju drajveri za Lan, Saund i NB.

Nazad
Vrh Dno