Šta je novo?

Problem sa Usb HDD rackom

Mahatma

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2002
Poena
620
imam HDD rack INTEX USB 2.0 i u njemu Maxtor hard 40 GB (tachnije Maxtor 6 E040L0) ,plochu epox 8 RDA+,i athlon 2000+,i kad natakarim rack u usb nece da mi prepozna hard,tj shto je najcrnje,prepozna ga al nece da radi!
shta se desi ,kad ga prikljuchim,krene kao autorun,i prekine se ,kad udjem u my computer,hard postoji ali mu ne pishe velichina i slobodan prostor,i kad kliknem na njega dvaput,kaze mi YOUR DEVICE HAVE I/O ERROR!!

shta da radim chemu da se nadam!

da,zaboravih reci ,jednom u 1000 puta uspe da ga prochita,al popizdim dok ga prochita!!

pomagajte ko boga vas molim!!hitnoca mi je!

Nesto mi govori da ti je ta fioka najverovatnije ne ispravna....

Za pocetak odnesi je kod nekog drugog i vidi da li radi,ako ne,onda sledi garancija i zamena....

Tesko da sme da malo proradi,pa malo ne.....

A da li si stavio hard na MASTER. U tim fiokama hard nece drugacije raditi.
Dakle CS i Slave ne dolazi u obzir.

i dalje se zlopatim,jel ima neko neku ideju shta da radim!!

Glupo receno ili da reinstaliras drajvere (chipset,usb,sta god) ili ceo sistem....

Cim kod drugih radi,a kod tebe ne,znaci da je nesto sa tvojim sistemom....

Eventualno proveri (ako ima,posto ne znam bas epox ploce) da li u Bios-u imaju neke opcije za USB....

razbicu ovaj hard,i dalje me *****ava,reinstalirao sam sistemi i na pochetku je shljakao koliko toliko ,recimo u 80 % sluchaja kad ga upalim radi,a sad sam natovario programchice,one neophodne za rad,i opet *****ava i treba 20 puta da ga upalim da bi proradio!!tripovo sam da pogasim antivirusi firewall,al nije ni to!
jednostavno sistem pokrene autorun,i umesto da onako na brzaka u onom malom prozoru ona lampica izlista sadrzaj disk,ona shljaka ali nema nichegaaaaaa!i tako onda 20 puta pa se pojavi ako mu se svidim!!a shto je najgore sistem sve lepo prepozna koji je hard,al nece da shljaka!

jel ima neko josh neku ideju??

da BIOS,ima jednu opciju za usb,i to je enchansed usb,i sa enable i disable nece da radi!

Da li si kod drugih probao sa svojim ili njihovim kablovima?

Mahatma je napisao(la):
jel ima neko josh neku ideju??

Da li si probao da tako nakačen hard, formatiraš iz winovog Disk Managementa, NTFS ili FAT32, da vidiš ima li razlike?

je li rack 3.5" ? kod mene su se 2 komada ponasali isto, jednom je bila neispravna elektronika-usb interface, a drugi i dan danas radi na asus ploci sa intel procesorom !!!
ja sam sebi sebicno zadrzao 5.25" rack koji koristim u svim prilikama, znaci nosim ga i po terenu...sljaka gde god ima usb prikljucak, ne bira nista, pa ni diskove koje mu ubacim. trenutno imam ibm 16gb, radio je i sa maxtor 80,40,120,160gb, fujitsu 1.7, seagate 1.7, quantum 5 i 8gb...

poz.

Pa jel ti radi taj hard kad ga stavish na neku ide granu da vidish dal radi onda?pokushaj bez dzampera,formatiraj hard...jel ta plocha ima usb 2.0 podrshku?najverovatnije je do fioke okushaj da stavish neki drugi HDD (pozajmi od nekog) u fioku ako onda radi bez problema zna se shta je problem!

Nazad
Vrh Dno