Šta je novo?

Problem sa upsom - MUSTEK 600

ibiza230

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2005
Poena
301
Dragi forumasi, kupio sam ups mustek 600VA
Ne radi. Kad kliknem na dugme da se upali on nista, samo blago sija lampica koja oznacava da je upaljen, takodje nema razlike ni kada ga ugasim na power dugme, istom jacinom svetli ta lampica.
Kada vadim njegov napojni kabl i vracam ga, uopste se ne cuje kliktanje.
kada glinericom proveravam struju na bateriji i na izlazima ona svetli, daje znak da ima struje, ali takodje blago, znaci izlazi struja iz njega. da li neko ima predstavu sta to moze biti, gde je problem?

Ako je pod garancijom, nemoj ništa da čačkaš nego reklamacija.

ma vec sam ga bio otvorio pre kuckanja ove teme...:):trust:
i sta sam sad video? video sam to da su ladno KONJI na bateriji stavili plus na minus a minus na plus kablove. Prevezao ih i ups odmah skljocnuo i evo ga sljaka ko doxa!
Strasno!!!!
Eto, ako neko bude imao slican problem kao sto ja imam nek uzme glinericu i vidi izlaze, ako su slabi, neka slobodno odsrafi i rasturi ups i pregleda konekcije na bateriji. NE zaboravite crvena plus a crna minus. na bateriji stoje oznake koja je klema koja.
OVO JE NEVEROVATNO!

Kinezi kolega,kinezi... :)
I ja imam takav isti i evo lepo sljaka ve skoro 2 godine... ali smo imali u radnji jednu takvu reklamaciju i ispostavilo se da su polariteti obrnuto spojeni... mislio sam da je usamljen slucaj.. :)

izgleda losa serija...
ne losa serija, losa decenija :)
a ne, al pazi, ljudi, neiskusni, recimo bez garancije ili nesto slicno, oni bi ponovo bavili pare...e to je problem. a ups se trazi.
meni sad ovaj moj sljaka bas fino.

Pa zar UPS ne dolazi sa otkacenom jednom klemom pa kad kupite po uputstvu treba pre pustanja u pogon da zakacite tu klemu?

koliko sam ja upucen ovi za komp UPSevi su montirani vec. mozda neki veci, profi, ozbiljniji dolaze tako sa otkacenom klemom...

Imam ih u radnji vec poduze vreme i to raznih modela,ali ni jedan ne treba da se sklapa,samo steknes u struju i vozi...
Pre nekih 12 god sam video jedan APC (bio je veci od mog laptopa od 17" :)) i tu sam video da serviseri nesto sklapaju,mozda je to to...

Kada sam kupio APC Back-UPS ES 700VA dosao je sa raskacenom klemom. Ne bih ni znao za to da nisam procitao korisnicko upustvo.

Kada sam kupio APC Back-UPS ES 700VA dosao je sa raskacenom klemom. Ne bih ni znao za to da nisam procitao korisnicko upustvo.

Pa zato sam i pitao posto sam skoro ( 10 dana ) kupio isti UPS i dosao je upravo sa otkacenom klemom, pa reko da nije samo ovaj koji sam ja kupio ili svi tako dolaze.

Vrh Dno