Šta je novo?

Problem sa upotrebom USB flash diska

• Začetnik teme Začetnik teme Bata
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bata

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Imam USB Flash disk (Swissbit). Posle ubacivanja diska u USB slot rachunar prikaze da je ubachen USB uredjaj (pojavi se u task baru ona ikonica sa strelicom).
Problem je shto se ni iz jednog programa (Exlorer, Total commander i td.) ne vidi taj disk. Nema ga ni u "Mom compjuter"-u. Na drugim rachunarima sve je u redu-vide ga i mogu da rade sa njim.
Shta da se radi?

Sta kaze disk management? Sta kaze device manager?

jeli OS na svim racunarima isti??

1. u device manager -u se vidi
2. OS je svuda WinXP

desni klik na my computer pa na management
pa onda idi na disk management tu bi trebalo da ga ima
formatiraj ga i trebalo bi da proradi
poz.

Ovo je sve cheshca pojava. Imam i ja flesh koji mi na poslu ne radi na jednoj mashini sa potpuno istim simptomima, znam josh tri sluchaja, i svuda je u pitanju novi hardver.

Nisam to reshio permanentno, ali je moguce aktivirati flash tako shto cesh mu dodeliti slovo, ali je problem shto svaki put kad ga ubodesh morash novo slovo da mu dash, i dok ne restartujesh imacesh gomilu "praznih" slova.

Poslednja izmena:
Da li je ploca K8NS?Cini mi se da se kod njih cesto pojavljuju greske sa USB flash-evima.

Cika Pera je napisao(la):
Da li je ploca K8NS?Cini mi se da se kod njih cesto pojavljuju greske sa USB flash-evima.
Isto iskustvo sam imao i ja sa K8N. Čika Pero, avatar je 1 million $. 🙂

A da probash neki drugi usb slot? Bash mi se pre neki dan desilo da nije radio neki flash u jednom a radio je u usb portu do njega...

A da li je u BIOSu ukljucena opcija poput P'N'P?
I da li usb flash kacite na usb konektore na ploci (nazad) ili na neki konektor na kucistu koji je kablovima povezan sa dodatnim usb konektorima (pomocu kablova)? Desava se da usb portove na kucistima ne povezu na plocu korektno.

Baš sam nedavno imao sličnu zezanciju... Potpuno isti slučaj.

Kod mene je bio problem u najprostijem mapiranju diskova (Driver je već ukazao na rešenje problema)... Jedan od ostalih računara na mreži bio je na istom slovu koje XP (valjda generički) dodeljuje tom flash disku i "prekrivao" pristup do dotičnog...
Kada sam izmapirao sve ispočetka (vodeći računa kojem je računaru dodeljeno koje slovo, plus što sam imao i prikopčan čitač kartica, a i on zauzima "slova" i dodatno "mrsi" stvar), odjednom se flash disk pojavio...

Probaj isto da uradiš, šta te košta 🙂 ...

Poslednja izmena:
ah muke

Vec 6 sati se mucim sa USB-om na k8n ploci. Elem pogledao sam na sajtu i izasao je update biosa koji kao "patch usb issue". idem da flashnem bios pa ce vam javim rezultate. mada cudi me da to neko vec nije probao i ako jeste kazite na vreme da se necimam za bedza. doduse sve jedno ce updatujem na najnoviju verziju.

s' postovanjem JA :smoke:

ja ga ukljucim i nista se ne desava

Nisata ne vredi flashovanje. I dalje isto sr**e. Sto je najgore imam 3 razlicita USB flasha i ni jedan ne radi odnosno rade al iz 15 puta ukljuci iskljucci ukljuci iskljuci i tako u krug. A externi hdd na usb nikako nisam uspeo da nateram da radi nego moram da ga vadim iz fioke da ga kacim direktno jooooooooooj bice ovo duuuuga noc.

da da

Ma probao sam sa winom sa SP1 pa sa winom sa SP2, pa sa winom koji je SP1 a ja ga updatujem na SP2, Ma neznam sta sve nisam probao. Zavrsio sam oko 03:45 - 4:00am i dosta mi je USB-a. I sad imam dva usb key-a swisbit, i samsung + sestra kingstona i na sve to hdd u racku na USB-u i nista ne mogu da prikljucim nego moram laptop da spojim mrezno sa kompom pa onda flash na laptop ma ......... napitajte 😡

Nazad
Vrh Dno